Resepti
Grillissä haudutettua kirjolohta, kasviksia ja herneaiolia
Arvio: 5 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
0,5 | kg | kirjolohta |
1 | tl | sitruunapippuria |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit uuni&grillikasvikset hunajaisia |
Herneaioli | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kotimainen herneitä |
1 | prk | majoneesia (à 270 g) |
10 | g | jalapenoa |
2 | kpl | valkosipulinkynsiä |
0,5 | tl | suolaa |
Valmistusohjeet
1. Poista kalasta nahka ja laita reilun kokoisen foliopaperin päälle. Mausta pippurilla sekä suolalla ja pirskottele päälle öljyä.
2. Lisää kalan päälle kasvikset ja kääri folio tiiviiksi paketiksi.
3. Kypsennä grillissä noin 15 minuuttia. Anna hetki vetäytyä ennen folion avaamista. (Uunissa 220°C noin 20 minuuttia).
4. Valmista aioli: Kuumenna herneet mikroaaltouunissa ja jäähdytä. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Annan maustua jääkaapissa hetki.