Resepti
Hernepestorisotto
Arvio: 4.4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
Hernepesto: | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kotimainen herneitä (à 200g) |
1 | dl | cashew-pähkinöitä |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
0,5 | dl | Apetit rypsiöljyä (à 500ml) |
kourallinen basilikanlehtiä | ||
0,5 | kpl | sitruunan mehu |
suolaa | ||
Risotto: | ||
2 | rkl | Apetit rypsiöljyä (à 500ml) |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita (à200g) |
2,5 | dl | risottoriisiä |
2 | dl | valkoviiniä |
7 | dl | kasvislientä |
1 | annos hernepestoa | |
1 | dl | parmesaania raastettuna |
valkopippuria | ||
tuoretta basilikaa ja/tai minttua |
Valmistusohjeet
1. Hernepesto: Sulata pakasteherneet.
2. Paahda cashew-pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta niihin tulee kaunis paahtunut väri. Varo polttamasta. Anna jäähtyä.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki hernepeston ainekset tehosekoittimeen. Surauttele pestoksi.
4. Risotto: Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
5. Lisää riisi ja kuullota hetki. Kaada valkoviini kasariin ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, anna edellisen kauhallisen aina imeytyä riiseihin ennen uuden lisäämistä. Kun riisit alkavat olla kypsiä, sekoita joukkoon hernepesto ja parmesaani. Anna kuumentua. Mausta valmis risotto valkopippurilla ja tarkista suolan määrä.
6. Viimeistele hernepestorisotto tuoreella basilikalla ja/tai mintulla.