Resepti

Hernepestorisotto

Arvio: 4.1 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon Gluteeniton
Hernepestorisotto

Ainekset

Hernepesto:
1pssApetit Kotimainen herneitä (à 200g)
1dlcashew-pähkinöitä
1kplvalkosipulinkynsi
0,5dlApetit rypsiöljyä (à 500ml)
kourallinen basilikanlehtiä
0,5kplsitruunan mehu
suolaa
Risotto:
2rklApetit rypsiöljyä (à 500ml)
0,5pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (à200g)
2,5dlrisottoriisiä
2dlvalkoviiniä
7dlkasvislientä
1annos hernepestoa
1dlparmesaania raastettuna
valkopippuria
tuoretta basilikaa ja/tai minttua

Valmistusohjeet

1. Hernepesto: Sulata pakasteherneet.

2. Paahda cashew-pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta niihin tulee kaunis paahtunut väri. Varo polttamasta. Anna jäähtyä.

3. Kuori ja hienonna valkosipylinkynsi ja mittaa kaikki hernepeston ainekset tehosekoittimeen. Surauttele pestoksi.

4. Risotto: Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

5. Lisää riisi ja kuullota hetki. Kaada valkoviini kasariin ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, anna edellisen kauhallisen aina imeytyä riiseihin ennen uuden lisäämistä. Kun riisit alkavat olla kypsiä, sekoita joukkoon hernepesto ja parmesaani. Anna kuumentua. Mausta valmis risotto valkopippurilla ja tarkista suolan määrä.

6. Viimeistele hernepestorisotto tuoreella basilikalla ja/tai mintulla.