Resepti

Italianpata

Italianpata 2.0! Tämä kotiruokien klassikko saa uutta makua aurinkokuivatusta tomaatista, tuoreesta basilikasta ja parmesaanista. Myös perinteinen ainesosa herne-maissi-paprika on tietysti reseptissä mukana.

Valmistusaika: Alle 5 min.

Laktoositon Vähälaktoosinen
Italianpata

Ainekset

0,5pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g)
2kplvalkosipulinkynsiä
1dlaurinkokuivattuja tomaatteja
2rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
400gnaudan jauhelihaa
1tlkyrttimaustettua tomaattimurskaa (390 g)
3,5dlvettä
0,5tlsuolaa
0,25tlmustapippuria
3,5dlfusilli-kierrepastaa
1pssApetit Herne-maissi-paprika -sekoitusta (200 g)
Lisäksi
tuoretta basilikaa
parmesaania

Valmistusohjeet

1. Hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Ota tomaateista öljyä ja laita se isolle paistinpannulle.

2. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota pehmeäksi.

3. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Lisää pasta. Kypsennä kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes pastan keittoajasta on jäljellä 5 minuuttia.

5. Lisää herne-maissi-paprika ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Hienonna päälle basilikaa ja tarjoa parmesaanin kanssa.

7. Vinkki! Voit myös käyttää pätkittyä spagettia. Lisää herne-maissi-paprika silloin yhtä aikaa pastan kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!