Resepti

Itämeren kesärullat

Arvio: 3.1 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Itämeren kesärullat

Ainekset

Maapähkinävoikastike
1dlmaapähkinävoita
1kplvalkosipulinkynsi
1,5rklsoijakastiketta
1,5rklsitruunan mehua
1rklagavesiirappia
1rklseesamiöljyä
3rklvettä
Riisipaperirullat
1pssApetit Kotimainen Itämeren kalapuikkoja
Apetit rypsiöljyä
100griisinuudeleita
pala punakaalia
suolaa
1kplporkkanaa
tuoreita erivärisiä chilejä
1rsituja tai silmuja
1kplruukku thaibasilikaa
1pktriisipaperia (n. 12 kpl)

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin maapähkinävoikastike. Mittaa maapähkinävoi kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se maapähkinävoin joukkoon. Sekoita joukkoon soijakastike, sitruunan mehu, agavesiirappi ja seesamiöljy. Lisää sen verran vettä, että saat sopivan notkean kastikkeen.

2. Valmistele kaikki kesärulliin tulevat ainekset. Paista kalapuikot tilkassa öljyä rapeiksi ja anna jäähtyä. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero sekaan pieni tilkka öljyä ja ripaus suolaa. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi. Ota esille myös idut ja thaibasilika.

3. Valmista riisipaperirullat yksi kerrallaan. Liota riisipaperia kädenlämpöisessä vedessä noin 10 sekuntia ja aseta se sitten eteesi leikkuulaudalle. Kasaa keskelle täytteet: riisinuudeleita, punakaalia, porkkanaa, ituja, thaibasilikaa, kalapuikko ja chilirenkaita. Käännä riisipaperin alareuna sekä sivut täytteen päälle ja kääräise tiukaksi rullaksi. Valmista loput kesärullat samalla tavalla.

4. Tarjoile kesärullat maapähkinävoikastikkeen kanssa mahdollisimman nopeasti valmistamisen jälkeen.