Resepti
Juures-saaristolaisleipä
Arvio: 5 / 5
Joulupöydän suosikki.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 3 leipää
Ainekset
0,5 | kg | uunijuureksia |
2 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
1 | l | piimää |
1,5 | kpl | tuorehiivaa |
3 | dl | siirappia |
3 | dl | ruisleseitä |
3 | dl | ruisjauhoja |
3 | dl | kaljamallas rouhetta |
10 | dl | vehnäjauhoja |
1 | rkl | suolaa |
Valmistusohjeet
1. Kaada juurekset uunivuokaan ja lisää joukkoon rypsiöljy. Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Soseuta kuumat juurekset sauvasekoittajalla soseeksi.
2. Punnitse kaikki kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.
3. Lämmitä piimä lämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi sekä jauhot. Sekoita hyvin ja anna kohota liinan alla 1 1/2 tuntia.
4. Kumoa taikina leipävuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia.