Resepti
Karviais-ricottatorttu
Valmistusaika:
Annosmäärä: 10 annosta
Ainekset
Taikina | ||
---|---|---|
2 | dl | vehnäjauhoja |
0,5 | dl | Neito-rypsiöljyä |
2 | rkl | piimää |
2 | kpl | munankeltuainen |
0,5 | dl | sokeria |
ripaus suolaa | ||
Täyte | ||
4 | dl | ricottajuustoa |
2 | kpl | kananmunaa |
0,5 | kpl | vaniljatangon sisus |
0,75 | dl | sokeria |
1 | rkl | perunajauhoja |
0,5 | l | karviaisia |
Valmistusohjeet
1. Mittaa kaikki taikinan ainekset yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikinaksi.
2. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
4. Levitä täyte piiraspohjalle ja paina torttuun karviaisia.
5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kiertoilma-alalämpötoiminnolla.
6. Jos käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, pane kakku 220-asteiseen uuniin, mutta säädä lämpötila heti 200-asteeseen.
7. Kypsennysaika on noin 30 minuuttia.
8. Tarkasta tortun kypsyys ja tarvittaessa jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt.
9. Kun torttu on valmis, sammuta uuni ja anna tortun jäähtyä uunissa.
10. Vinkki! Hyvä täyte syntyy myös sekoittamalla 2 prk(á 200 g) mangorahkaa ja 2 kananmunaa, päälle desi tai kaksi kotimaisia vadelmia.