Resepti

Karviais-ricottatorttu

Valmistusaika:

Annosmäärä: 10 annosta

Karviais-ricottatorttu

Ainekset

Taikina
2dlvehnäjauhoja
0,5dlNeito-rypsiöljyä
2rklpiimää
2kplmunankeltuainen
0,5dlsokeria
ripaus suolaa
Täyte
4dlricottajuustoa
2kplkananmunaa
0,5kplvaniljatangon sisus
0,75dlsokeria
1rklperunajauhoja
0,5lkarviaisia

Valmistusohjeet

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikinaksi.

2. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

4. Levitä täyte piiraspohjalle ja paina torttuun karviaisia.

5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kiertoilma-alalämpötoiminnolla.

6. Jos käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, pane kakku 220-asteiseen uuniin, mutta säädä lämpötila heti 200-asteeseen.

7. Kypsennysaika on noin 30 minuuttia.

8. Tarkasta tortun kypsyys ja tarvittaessa jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt.

9. Kun torttu on valmis, sammuta uuni ja anna tortun jäähtyä uunissa.

10. Vinkki! Hyvä täyte syntyy myös sekoittamalla 2 prk(á 200 g) mangorahkaa ja 2 kananmunaa, päälle desi tai kaksi kotimaisia vadelmia.