Resepti

Kesärullat marinoiduilla vihreillä pavuilla

Rapeat ja raikkaat kesärullat valmistuvat marinoiduista pavuista ja sesongin kasviksista. Lisää kääryleille soijakastiketta ja nauti herkullisista sormisyötävistä.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Vähälaktoosinen Maidoton Vegaaninen
Kesärullat marinoiduilla vihreillä pavuilla

Ainekset

Marinoidut vihreät pavut
1pssApetit Vihreitä papuja paloina (200 g)
2rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
1kplvalkosipulinkynsi
1rklvalkoviinietikkaa
0,5tlkuivattua timjamia
0,5tlsokeria
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1kplpieni roomansalaatti
1kplkurkku
3kplporkkanoita
4kplretiisejä
50gituja
0,5ruukku korianteria
12kplriisipaperiarkkeja
Kastike
1dlsoijakastiketta
2tlsokeria
1rklseesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

1. Kuumenna pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää joukkoon rypsiöljy, hienonnettu valkosipuli ja loput marinoitujen papujen ainekset. Anna papujen marinoitua vähintään tunti.

2. Pese ja revi salaatti. Suikaloi kurkku ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Siivuta retiisi.

3. Lämmitä 1 l vettä. Kasta riisipaperia haaleaan veteen noin 10-20 sekunnin ajan, kunnes paperi pehmenee.

4. Aseta pehmennyt riisipaperi leikkuulaudalle ja lisää päälle salaatin lehti, muutama siivu kurkkua ja porkkanaa, retiisin siivut, ituja ja korianterin lehtiä.

5. Aloita kääriminen kääntämällä alareuna täytteiden yli. Käännä sivut keskelle ja rullaa loppuun. Valmista samalla tavalla 12 kesärullaa.

6. Valmista kastike sekoittamalla soijan joukkoon sokeri ja seesaminsiemenet.

7. Aseta kesärullat tarjolle kokonaisina tai halutessasi puolikkaina niin, että täytteet ovat näkyvissä. Tarjoa kastikkeen kanssa, johon rullat dipataan niitä syödessä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!