Resepti
Kesärullat marinoiduilla vihreillä pavuilla
Rapeat ja raikkaat kesärullat valmistuvat marinoiduista pavuista ja sesongin kasviksista. Lisää kääryleille soijakastiketta ja nauti herkullisista sormisyötävistä.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
Marinoidut vihreät pavut | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Vihreitä papuja paloina (200 g) |
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
1 | rkl | valkoviinietikkaa |
0,5 | tl | kuivattua timjamia |
0,5 | tl | sokeria |
mustapippuria myllystä | ||
ripaus suolaa | ||
1 | kpl | pieni roomansalaatti |
1 | kpl | kurkku |
3 | kpl | porkkanoita |
4 | kpl | retiisejä |
50 | g | ituja |
0,5 | ruukku korianteria | |
12 | kpl | riisipaperiarkkeja |
Kastike | ||
1 | dl | soijakastiketta |
2 | tl | sokeria |
1 | rkl | seesaminsiemeniä |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää joukkoon rypsiöljy, hienonnettu valkosipuli ja loput marinoitujen papujen ainekset. Anna papujen marinoitua vähintään tunti.
2. Pese ja revi salaatti. Suikaloi kurkku ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Siivuta retiisi.
3. Lämmitä 1 l vettä. Kasta riisipaperia haaleaan veteen noin 10-20 sekunnin ajan, kunnes paperi pehmenee.
4. Aseta pehmennyt riisipaperi leikkuulaudalle ja lisää päälle salaatin lehti, muutama siivu kurkkua ja porkkanaa, retiisin siivut, ituja ja korianterin lehtiä.
5. Aloita kääriminen kääntämällä alareuna täytteiden yli. Käännä sivut keskelle ja rullaa loppuun. Valmista samalla tavalla 12 kesärullaa.
6. Valmista kastike sekoittamalla soijan joukkoon sokeri ja seesaminsiemenet.
7. Aseta kesärullat tarjolle kokonaisina tai halutessasi puolikkaina niin, että täytteet ovat näkyvissä. Tarjoa kastikkeen kanssa, johon rullat dipataan niitä syödessä.