Resepti
Lohi-rapuburger
Hiukan juhlavampi burger, vaikkapa uudenvuoden viettoon.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
200 | g | tuoretta kurkkua |
0,25 | mietoa tuoretta chiliä | |
3 | rkl | etikkaa |
2 | rkl | sokeria |
4 | kpl | neliön mallista sämpylää |
2 | rs | Apetit Lohimurekepihvejä |
1 | dl | tillimajoneesia |
200 | g | salaatinlehtiä |
100 | g | punaravunpyrstöjä |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja hienonna chili. Sekoita joukkoon etikka ja sokeri. Anna maustua tunti.
2. Halkaise sämpylät ja paahda leikkauspinnat kuivassa paistinpannussa. Paista jäisiä tai osittain sulaneita pihvejä paistinpannussa miedolla lämmöllä 5 minuuttia molemmilta puolilta.
3. Voitele sämpylät majoneesilla. Laita väliin salaattia, lohimurekepihvit, valutetut kurkut sekä ravunpyrstöt. Laita kansi kokonaisuuden päälle ja kiinnitä tikulla.