Resepti
Mango-halloumicurry
Arvio: 3.7 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pkt | halloumia (à 200 g) |
1 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
1 | kpl | sipulia (tai ½ pss Apetit Kotimainen Sipulikuutioita á 200 g) |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
1 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
1 | rkl | keltaista currytahnaa |
0,5 | tl | kurkumajauhetta |
4 | dl | kookosmaitoa |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Wok Lehtikaali-kasvista (á 450 g) |
1 | kpl | mangoa |
0,5 | kpl | limen mehua |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
limelohkoja | ||
tuoretta chiliä | ||
tuoretta korianteria | ||
keitettyä riisiä |
Valmistusohjeet
1. Kuutioi halloumi ja ruskista kuutiot 1 rkl öljyssä. Siirrä sivuun.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
3. Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri, currytahna ja kurkuma, kuullota vielä pari minuuttia.
4. Kaada kookosmaito pannuun ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon Lehtikaali-kasvis Wok ja kypsennä viitisen minuuttia. Sillä aikaa kuori ja kuutioi mango. Lisää se pannulle halloumien kera. Mausta curry limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
5. Tarjoile curryn kanssa limelohkoja, tuoretta chiliä ja korianteria. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi.