Resepti

Mango-halloumicurry

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon
Mango-halloumicurry

Ainekset

1pkthalloumia (à 200 g)
1rklApetit Rypsiöljyä
1kplsipulia (tai ½ pss Apetit Kotimainen Sipulikuutioita á 200 g)
3kplvalkosipulinkynttä
1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
1rklApetit Rypsiöljyä
1rklkeltaista currytahnaa
0,5tlkurkumajauhetta
4dlkookosmaitoa
0,5pssApetit Kotimainen Wok Lehtikaali-kasvista (á 450 g)
1kplmangoa
0,5kpllimen mehua
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
limelohkoja
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
keitettyä riisiä

Valmistusohjeet

1. Kuutioi halloumi ja ruskista kuutiot 1 rkl öljyssä. Siirrä sivuun.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

3. Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri, currytahna ja kurkuma, kuullota vielä pari minuuttia.

4. Kaada kookosmaito pannuun ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon Lehtikaali-kasvis Wok ja kypsennä viitisen minuuttia. Sillä aikaa kuori ja kuutioi mango. Lisää se pannulle halloumien kera. Mausta curry limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.

5. Tarjoile curryn kanssa limelohkoja, tuoretta chiliä ja korianteria. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi.