Resepti
Mexican hampurilainen
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 3
Ainekset
4 | kpl | hampurilaissämpylöitä |
Papayasalsa | ||
---|---|---|
1 | kpl | Papaya |
1 | kpl | paprikaa |
1 | kpl | punasipulia |
1 | kpl | tomaattia |
1 | kpl | valkosipulinkynsiä |
1 | kpl | limen mehua |
1 | tl | sokeria |
0,5 | tl | suolaa |
0,5 | kpl | ruukkua korianteria |
Salsa verde | ||
1 | kpl | ruukku korianteria |
1 | kpl | ruukku lehtipersiljaa |
1 | kpl | ruukku minttua |
1 | kpl | chiliä |
1 | kpl | valkosipulinkynsiä |
1 | kpl | limen mehua ja kuorta |
1 | dl | Apetit rypsiöljyä |
1 | tl | sokeria |
0,5 | tl | suolaa |
kpl | mustapippuria myllystä | |
1 | pkt | Apetit Kasvispihvi Mexican |
Lisukkeet | ||
ranskankermaa | ||
korianteria |
Valmistusohjeet
1. Halkaise papaya ja koverra siemenet pois. Leikkaa kuori pois ja paloittele kuutioiksi. Leikkaa paprika, punasipuli ja tomaatti kuutioiksi. Nosta papaya, paprika, punasipuli ja tomaatti kulhoon ja raasta valkosipuli joukkoon. Lisää limen mehu, sokeri, suola ja silputtu korianteri. Sekoita hyvin ja anna maustua kylmässä hetki.
2. Salsa verde: Leikkaa korianteri, lehtipersilja, minttu sekä chili suikaleiksi ja laita kulhoon. Raasta joukkoon valkosipuli, limen kuori sekä mehu. Lisää öljy, sokeri, suola sekä mustapippuri. Sekoita ja anna maustua kylmässä hetki.
3. Kuumenna kasvispihvit pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Täytä hampurilaiset ranskankermalla, salsoilla ja kasvispihveillä. Mausta lopuksi silputulla korianterilla.