Resepti

Mozzarella-kasvispiirakka

Mozzarellainen kasvispiirakka maistuu iltapalana, vierastarjottavana sekä salaatin kanssa lounaana.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 8 annosta

Mozzarella-kasvispiirakka

Ainekset

Taikina:
75gmargariinia tai voita
2dlvehnäjauhoja
0,75tlsuolaa
1tlleivinjauhetta
2rklkylmää vettä
Täyte:
3rklNEITO™ -rypsiöljyä
1pssApetit Kotimainen Juureskuutio (500 g)
125gmozzarellaa
1,5dlmaitoa
1dlsmetanaa tai ranskankermaa
2kananmunaa
1tlmustapippuria
1tlsuolaa

Valmistusohjeet

1. Mittaa kulhoon taikinan ainekset ja työstä taikinaksi. Jos taikina on liian tiivis, lisää tarvittaessa vettä.

3. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) tai pari pientä vuokaa leivinpaperipalalla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin.

5. Kuumenna pannulla tilkka kasviöljyä ja paista juureksia siinä noin 10 minuuttia. Viipaloi juusto. Sekoita loput ainekset kulhossa keskenään.

6. Jaa juurekset piiraspohjalle. Lado päälle juustoviipaleet. Kaada liemi piiraalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!