Resepti

Mustikka-raakakakku

Arvio: 3.8 / 5

Ravitsevia aineksia kuten pähkinöitä sisältävä raakakakku ei käy lainkaan uunissa ja on siksi mehevää.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 10 annosta

Gluteeniton
Mustikka-raakakakku

Ainekset

Pohja:
1dlbrasilian pähkinöitä eli parapähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
2rklkookosöljyä
10kuivattua luomuaprikoosia
1rklraakakaakaojauhetta
2tlmerisuolaa
Täyte:
2dlsuomalaisia pakastemustikoita
2,5dlliotettuja cashewpähkinöitä
1,5dlkookoskermaa
0,5dlsitruunamehua
1tlkardemummaa
1rklluomuhunajaa
Pinnalle:
1dlsuomalaisia pakastemustikoita

Valmistusohjeet

1. Aloita sekoittamalla pohjan ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Liota cashewpähkinöitä vähintään tunti ennen kakun valmistamista – voit laittaa pähkinät likoamaan jo edellisenä iltana. Laita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaisen kuohkeaksi. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Lisää pinnalle pakastevadelmia ja painele ne täytteen sisään. Nosta vuoka takaisin pakkaseen noin puoleksi tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön viisitoista minuuttia ennen tarjoilua ja nauti hyvässä seurassa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!