Resepti

Mustikkapiirakka

Arvio: 1852

Aina maistuva mustikkapiirakka ei ole sesongista kiinni kun on varannut pakkaseen mustikoita

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 9 annosta

Gluteeniton
Mustikkapiirakka

Ainekset

175gvoita
1dlsokeria
3dlvehnäjauhoja tai, gluteenitointa jauhoseosta
0,5tlleivinjauhetta
Päälle kananmunaton täyte:
200gsuomalaisia pakastemustikoita
1rklperunajauhoja
1rklsokeria
tai vaihtoehtona kermaviilinen, kananmunaa sisältävä täyte:
200gsuomalaisia pakastemustikoita
1tlkkermaviiliä
2kananmunaa
0,5dlsokeria

Valmistusohjeet

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos rasva-sokerivaahtoon.

2. Taputtele taikina piirasvuokaan kostein käsin. Jaa päälle jäiset mustikat. Siivilöi mustikoiden päälle perunajauho ja keinuttele vuokaa tai liikuttele marjoja lusikalla, kunnes perunajauho ympäröi marjat.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Ota kypsä piiras uunista ja ripottele päälle sokeri.

5. Vinkki! Koska gluteenittomassa jauhoseoksessa ei ole sitko-ominaisuuksia, voit oikaista taikinan teossa. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi käsivatkaimella.

7. Voit käyttää myös valmistaikinaa pohjaan. Ja käyttää täytteenä kermaviilistä täytettä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!