Resepti

Nizzan salaatti järvikalapuikoilla

Arvio: 3.2 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon Gluteeniton
Nizzan salaatti järvikalapuikoilla

Ainekset

500gpienehköjä perunoita
suolaa
1rkltäysjyvä dijon-sinappia
4kplkananmunaa
150gvihreitä tuoreita papuja tai Apetit Vihreitä papuja paloina (à 200g)
0,5kplkurkkua
100gretiisejä
1kplavokado
kourallinen oliiveja
2pssSärkisen kalapyöryköitä (à240g) tai Apetit Järvikalapuikkoja (à 200g)
ranskankermaa
Kevätsipulivinegret:
2kplkevätsipulia
1kplvalkosipulinkynsi
0,5dlApetit rypsiöljyä (à 500ml)
2rklpunaviinietikkaa
1rklsitruunan mehua
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Pese perunat hyvin, kuori halutessasi. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja pyöräytä dijon-sinappi perunoiden joukkoon. Anna jäähtyä.

2. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen.

3. Leikkaa vihreistä pavuista päät pois ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. (Pavut kannattaa keittää vaikka perunoiden keitinvedessä siivilässä tai ennen perunoiden keittämistä.)

4. Leikkaa kurkut ja retiisit paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota kuori, leikkaa avokado viipaleiksi. Asettele kaikki ainekset tarjoiluvadille omiksi lohkoikseen.

5. Tarjoile salaatti ranskankerman ja kevätsipulivinegretin kanssa.

6. Kevätsipulivinegretti: Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista huolellisesti sekaisin.