Resepti
Nizzan salaatti järvikalapuikoilla
Arvio: 3.2 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
500 | g | pienehköjä perunoita |
suolaa | ||
1 | rkl | täysjyvä dijon-sinappia |
4 | kpl | kananmunaa |
150 | g | vihreitä tuoreita papuja tai Apetit Vihreitä papuja paloina (à 200g) |
0,5 | kpl | kurkkua |
100 | g | retiisejä |
1 | kpl | avokado |
kourallinen oliiveja | ||
2 | pss | Särkisen kalapyöryköitä (à240g) tai Apetit Järvikalapuikkoja (à 200g) |
ranskankermaa | ||
Kevätsipulivinegret: | ||
---|---|---|
2 | kpl | kevätsipulia |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
0,5 | dl | Apetit rypsiöljyä (à 500ml) |
2 | rkl | punaviinietikkaa |
1 | rkl | sitruunan mehua |
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Pese perunat hyvin, kuori halutessasi. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja pyöräytä dijon-sinappi perunoiden joukkoon. Anna jäähtyä.
2. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen.
3. Leikkaa vihreistä pavuista päät pois ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. (Pavut kannattaa keittää vaikka perunoiden keitinvedessä siivilässä tai ennen perunoiden keittämistä.)
4. Leikkaa kurkut ja retiisit paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota kuori, leikkaa avokado viipaleiksi. Asettele kaikki ainekset tarjoiluvadille omiksi lohkoikseen.
5. Tarjoile salaatti ranskankerman ja kevätsipulivinegretin kanssa.
6. Kevätsipulivinegretti: Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista huolellisesti sekaisin.