Resepti

Papumelanzane

Arvio: 3.4 / 5

Munakoisosta ja tomaatista tulee aromikas lisäke liharuuille. Vaihtamalla kasvikseksi kesäkurpitsan, saat ihanan pääruuan.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Papumelanzane

Ainekset

2munakoisoa tai kesäkurpitsaa
1rklmerisuolaa
3rklApetit Valkosipuli-basilika rypsiöljy
200gmozzarellaraastetta
Kastike:
1rklApetit Valkosipuli-basilika rypsiöljy
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutio
1pssApetit Papusekoitus
500gtomaattimurskaa
3dlvettä
1rkltummaa balsamicoa
1rklkasvisfondia
2rklpizzamaustetta
Tarjoiluun:
kirsikkatomaatteja
basilikaa
vihreää salaattia

Valmistusohjeet

1. Kuumenna kastikkeen kasviöljy kattilassa ja kuullota sipulikuutiot siinä. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla.

2. Huuhtele munakoisot ja viipaloi ne pituussunnassa. Jaa viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niille suolaa. Anna suolan itkettää munakoisoa noin 20 minuuttia. Taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla tai keittiöliinalla. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paahda 225-asteessa 15 minuuttia.

3. Sipaise uunivuoka kasviöljyllä. Lado siihen kerroksittain paahdettuja munakoisoviipaleita, kastiketta ja mozzarellaraastetta. Säästä noin kolmannes juustoraasteesta päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

4. Vinkki! Voit tehdä tämän ruuan myös kesäkurpitsasta. Itkettämistä ei tällöin tarvita, mutta paahda kesäkurpitsasiivut munakoison tavoin, niin lopputulos on herkullinen.