Resepti
Pimientos de Padron -majoneesi
Arvio: 3.3 / 5
Surauta hetkessä paahdetuilla Padrón-pikkupaprikoilla maustettu majoneesi! Reseptistä saat noin 3 dl valmista majoneesia.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 2
Ainekset
10 | kpl | Pimientos de Padrón -paprikoita |
3 | dl | Apetit Rypsiöljy |
1 | kpl | kananmuna |
2 | tl | sitruunamehua |
1,5 | tl | sinappia |
0,5 | tl | suolaa |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kukkakaaliwings |
1 | pss | Apetit Parsakaaliwings |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Asettele paprikat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Paahda paprikoita uunissa 15 minuuttia.
4. Nosta uunista ja anna jäähtyä hetki.
5. Poista paprikoiden kanta sekä siemenet.
6. Kuori paprikoista kuminen pinta mahdollisimman hyvin.
7. Valmista majoneesi. Riko huoneenlämpöinen kananmuna sauvasekoittimen kulhoon tai muuhun korkeareunaiseen ja kapeaan kannuun.
8. Mittaa joukkoon sitruunamehu, suola, sinappi ja lopuksi öljy.
9. Upota sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä sauvasekoitin ja nosta hitaasti ylöspäin.
10. Lisää lopuksi majoneesin joukkoon paahdetut paprikat ja surauta sileäksi sauvasekoittimella.
11. Majoneesi säilyy jääkapissa ilmatiiviissä rasiassa 3–5 päivää.