Resepti

Porkkanakääretorttu

Arvio: 4.3 / 5

Tämä gluteeniton herkku on todella mehevä. Jos pelkäät torttulevyn repeävän, voit tehdä levystä pienempiä neliön mallisia leivoksia.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Gluteeniton
Porkkanakääretorttu

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Pikkuporkkana (à 200 g)
2dlmantelijauhoa
2rklperunajauhoa
1dlmaissijauhoa
2tlkanelia
1tlkardemummaa
1,5tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
2dlsokeria
2kplkananmunaa
50gvoita tai leivontamargariinia
Täyte
50gvoita huoneenlämpöisenä
200gtuorejuustoa
2,5dltomusokeria
Vuokaan
2rklApetit-rypsiöljyä

Valmistusohjeet

1. Sulata pikkuporkkanat mikroaaltouunissa. Lisää lopuksi joukkoon myös rasva ja kuumenna, kunnes se sulaa. Kaada porkkana-voiseos tehosekoittimeen ja jauha sileäksi seokseksi.

2. Levitä leivinpaperi uunivuokaan (30X25 cm). Sipaise leivinpaperi kasviöljyllä.

3. Sekoita kuiva-aineet sokeria lukuun ottamatta keskenään.

4. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

5. Nostele kulhossa sekaisin kuiva-aineet, porkkana-voiseos sekä muna-sokerivaahto. Kaada taikina vuokaan ja paista 15-20 minuuttia 200 asteessa.

6. Valmista täyte vatkaamalla sen ainekset ilmavaksi vaahdoksi. Laita täyte jääkaappiin.

7. Jäähdytä kääretorttulevy haaleaksi ja levitä 2/3:aa siitä torttulevylle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja nosta rulla jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

8. Nosta kääretorttu tarjoiluvadille. Leikkaa päät siistiksi ja kuorruta kääretorttu lopulla juustoseoksella.

9. Vinkki! Voit tehdä kääretortun myös tuoreesta, raastetusta porkkanasta.