Resepti
Ramen-nuudeliwokki
Arvio: 3.5 / 5
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4-6
Ainekset
200 | g | ramen-nuudeleita (tai munanuudeleita) |
1 | kpl | sipuli |
4 | kpl | valkosipulinkynttä |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Wok Lehtikaali-kasvista (à 450 g) |
3 | rkl | soijakastiketta |
3 | rkl | sweet chili -kastiketta |
2 | tl | seesamiöljyä |
2 | tl | Sambal Oelek -chilitahnaa tai Srirachaa |
valkopippuria | ||
paahdettuja seesaminsiemeniä | ||
tuoretta korianteria |
Valmistusohjeet
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta.
2. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokissa ja paista sipulia pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki.
3. Lisää Wok vihannekset wokkipannulle ja paista noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon nuudelit ja anna kuumentua.
4. Sekoita soijakastike, sweet chili -kastike, seesamiöljy ja sambal oelek keskenään ja sekoita nuudeleiden joukkoon. Mausta valkopippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa vielä soijakastiketta tai suolaa.
5. Ripottele valmiin ramen-nuudeliwokin pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä ja hienonnettua tuoretta korianteria. Tarjoile heti.
6. VINKKI:Ramen-nuudeliwokki sopii hyvin myös lisukkeeksi.