Resepti
Sadonkorjaajan pata ja muusi
Arvio: 2.8 / 5
Helppo ja herkullinen lihapataresepti sadonkorjuukasviksista ja syksyn herkullisesta sienisadosta.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
500 | g | naudan paistikuutioita |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
200 | g | metsä- tai herkkusieniä |
1 | tl | paprikajauhetta |
2 | rkl | tomaattipyreetä |
5 | dl | lihalientä |
3 | laakerinlehteä | |
10 | kpl | kokonaisia mustapippureita |
1 | tl | suolaa |
1 | pss | Apetit Sadonkorjuukasviksia (à 300 g) |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
1 | dl | hienonnettua persiljaa |
2 | prk | Apetit perunamuusia (à 350 g) |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna kasviöljy padassa ja ruskista paistikuutiot parissa erässä.
2. Paloittele sienet ja paista niitä lihojen kanssa hetki. Lisää pataan paprikajauhe ja tomaattipyree ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja lisää myös laakerinlehdet, mustapippurit ja suola. Hauduta kannen alla n. 45 minuuttia ja lisää sitten Sadonkorjuukasvikset.
3. Hauduta vielä n. 15 minuuttia ja tarkista maku. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa se Sadonkorjaajan padan kanssa.