Resepti

Sienikaviaari ja blinit

Sienikaviaari maistuu blinien kera, letun täytteenä tai ruuan lisukkeena.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Sienikaviaari ja blinit

Ainekset

2,5dlmaitoa
0,25pala tuorehiivaa (à 50 g)
0,5tlsokeria
1,5dltattarijauhoja
2kananmunaa
1dlolutta
1,5dlvehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
0,5tlsuolaa
2rklNeito™ Rypsiöljyä
Paistamiseen:
3rklNeito™ Rypsiöljyä
Tarjoiluun:
150gApetit Perinteinen Kylmäsavustettua Kirjolohta
Sienikaviaari:
200gtuoreita sieniä, liotettuja suolasieniä tai säilyke- tai pakastesieniä
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita
1prkranskankermaa tai smetanaa
1hienonnettua ruohosipulia
0,5tlvalkopippuria
1tlsuolaa

Valmistusohjeet

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Peitä kulho tuorekalvolla ja anna olla huoneenlämmössä seitsemän tuntia.

2. Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisita. Sekoita taikinaan keltuaiset, olut, jauhot, kasviöljy ja suola.

3. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinaan.

4. Kuumenna paistinpannu tai blinipannu ja paista taikinasta nopeasti noin sentin paksuisia blinejä. Kun pinta on lähes hyytynyt, valuta reunoille hiukan kasviöljyä tai voisulaa ja käännä blini.

5. Tarjoa blinit kuumina. Ohjeesta tulee noin kahdeksan halkaisijaltaan 10 senttistä bliniä.

7. Hienonna sienikaviaariin sienet ja sulata sipulikuutiot. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa blinien lisukkeena kylmäsavukirjolohen kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!