Resepti

Täytetyt pinaattiletut

Arvio: 3.1 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon
Täytetyt pinaattiletut

Ainekset

Pinaattiletut
1pssApetit Kotimainen pinaattia (à150 g)
5dlMaitoa
3dlTattarijauhoja
3kplKananmunaa
0,5tlSuolaa
0,25tlMuskottipähkinää
Voita paistamiseen
Täyte
1dlKvinoaa
200gSiitakesieniä
1rklApetit Rypsiöljy (à 500 ml)
0,5pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (á 200 g)
1pssApetit Aurinkokasviksia (à 300 g)
2dlRuokakermaa
2rklSoijakastiketta
Mustapippuria
Ripottele lettujen päälle
3rklPaahdettuja siemeniä
Rucolaa
Oliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Sulata pinaatti.

2. Sekoita maito, tattarijauhot ja munat keskenään. Lisää pinaatti, suola ja muskottipähkinä.

3. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

4. Paista taikinasta pannulla voissa isoja lettuja.

5. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

6. Leikkaa sienet viipaleiksi.

7. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulikuutioita viitisen minuuttia.

8. Lisää sienet ja paista vielä viisi minuuttia.

9. Lisää aurinkokasvikset pannulle ja paista vielä hetki.

10. Lisää ruokakerma ja anna kastikkeen muhia viitisen minuuttia.

11. Mausta soijalla ja mustapippurilla.

12. Lämmitä letut, jos ne ovat ehtineet jäähtyä.

13. Täytä letut kvinoalla ja sienitäytteellä.

14. Ripottele täytettyjen lettujen päälle paahdettuja siemeniä ja viimeistele annos rucolan versoilla sekä lorauksella oliiviöljyä.