Resepti
Vegemunakas salsalla
Meanwhile in Longfield-blogin munakasvinkki. Apetit Vegeblogihaaste 2017 -resepti.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Ainekset
0,5 | pkt | Apetit Kasvisjauhispyöryköitä |
1 | kpl | punainen suippopaprika |
0,5 | dl | Apetit Kotimainen Sipuli |
150 | g | kirsikkatomaatteja |
4 | kpl | luomu kananmunaa |
0,5 | dl | maitoa |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
rucolaa | ||
1 | dl | raastettua parmesaania |
tabascoa | ||
Santa Maria Garlic Salsa -kastiketta |
Valmistusohjeet
1. Poista suippopaprikan sisältä siemenet ja pilko se pienehköiksi paloiksi. Puolita vielä kasvisjauhispyörykät sekä kirsikkatomaatit veitsellä.
3. Lorauta paistinpannulle tilkka kasviöljyä. Paista siinä ensin kasvisjauhispyörykät. Kun pyörykät ovat kypsiä, nosta sivuun ja kuullota pannulla sipuli sekä paprika.
5. Kasvisten ollessa pannulla, riko kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon tilkka maitoa sekä suola ja mustapippuri. Vispaa reippaasti sekaisin noin minuutin ajan.
7. Kaada munaseos sipuleiden ja paprikoiden päälle. Asettele munakkaan päälle kasvisjauhispyöryköiden sekä kirsikkatomaattien puolikkaita ja anna munakkaan hautua sen jälkeen miedolla lämmöllä paistinpannulla noin 10-15 minuuttia.
9. Siirrä valmis vegemunakas tarjoiluastialle. Ripottele päälle muutamia pisaroita Tabascoa. Asettele vegemunakkaan päälle pari kourallista rucolaa ja raasta päälle hieman parmesaania. Tarjoile valmis munakas medium-tulisuusasteen Santa Maria Garlic Salsan kanssa.