Resepti

Vegepitat

Vegeblogihaaste2017 mukana ollut resepti, herkulliset pitaleivät kasvisjauhispyöryköillä

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Vähälaktoosinen Vegaaninen
Vegepitat

Ainekset

1pssApetit Kasvisjauhispyöryköitä
6pitaleipää
babypinaattia
Apetit-Rypsiöljyä
Pikkelöity punasipuli:
1dlvalkoviinietikkaa
2rklruokosokeria
1tlsuolaa
2rklvettä
Punakaalicoleslaw:
1punasipuli ohueksi suikaloituna
0,5punakaali suikaloituna
1omena (Granny Smith) karkeana raasteena
1,5dlvegaania majoneesia
1limen mehu
Etikkakurkut:
kurkkua
2rklriisiviinietikka

Valmistusohjeet

1. Pikkelöity punasipuli: Kiehauta liemiainekset ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

3. Punakaalicoleslaw: Lisää kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

5. Etikkakurkut: Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää sekaan riisiviinietikka ja sekoita. Anna maustua hetki.

7. Kuumenna tilkka kasviöljyä paistinpannulla. Kuumenna siinä kasvisjauhispyörykät. Täytä pitaleivät kasvisjauhispyöryköillä, babypinaatilla, kaalisalaatilla, pikkelöidyllä punasipulilla ja etikkakurkuilla.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!