Resepti
Ananasmunkit
Arvio: 4.5 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 15 kpl
Ainekset
5 | dl | maitoa |
50 | g | hiivaa |
2 | kpl | kananmunaa |
2 | dl | sokeria |
1 | rkl | kardemummaa |
1 | tl | suolaa |
1,6 | l | vehnäjauhoja |
100 | g | voita sulatettuna |
1 | kpl | tuore ananas |
Uppopaistamiseen | ||
---|---|---|
Apetit Rypsiöljyä | ||
Pinnalle | ||
sokeria |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan ja lisää lopuksi voisula. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2. Kuori ananas ja leikkaa se ohuiksi kiekoiksi. Leikkaa veitsen avulla jokaisesta kiekosta puiseva keskus pois.
3. Jaa pullataikina yhtä moneen osaan, kuin sait leikattua ananasrenkaita. Kauli taikinasta ohut levy ja aseta ananas levylle. Kääri reunat ananaksen reiän yli ja nipistele taikina kiinni. Leikkaa reikä munkin keskelle esimerkiksi tyllan avulla ja nipistä vielä reunoja kiinni, jotta ananas ei pääse karkaamaan munkin sisältä.
4. Kuumenna rypsiöljy noin 180 asteeseen ja kypsennä munkit kuumassa rasvassa. Uppopaista ananasmunkkeja hieman pidempään, kuin paistaisit tavallisia munkkeja, sillä ananaksen kosteus hidastaa taikinan kypsymistä. Nosta paistetut munkit reikäkauhalla kattilasta, pyörittele sokerissa ja tarjoile jäähtyneinä saman päivän aikana.