Resepti

Crispy Chick piccata & fenkolisalaatti

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Gluteeniton Vegaaninen
Crispy Chick piccata & fenkolisalaatti

Ainekset

1pktApetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick (à 240 g)
2rklApetit rypsiöljyä
2kplvalkosipulinkynttä
1,5dlkasvislientä
3rklkapriksia
0,5kplsitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5kplsitruuna ohuina siivuina
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa
Fenkolisalaatti:
2kplfenkolia (n. 450 g)
0,25dlApetit rypsiöljyä
1kplsitruunan mehu
suolaa
0,5dltuoretta minttua hienonnettuna

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin fenkolisalaatti. Huuhtele fenkolit ja leikkaa kova kanta pois. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Hiero käsin fenkolisuikaleiden joukkoon öljy ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja hienonnetulla tuoreella mintulla. Laita salaatti jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat Crispy Chick piccatan.

2. Paista Crispy Chick -pihvit öljyssä rapeiksi ja kuumiksi. Siirrä sivuun folion alle odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne samalle pannulle, jossa paistoit pihvit. Lisää hieman öljyä tarvittaessa ja kuullota valkosipulia pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Lisää pannulle kaprikset, sitruunan kuori ja mehu sekä ohuet sitruunasiivut. Keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike Crispy Chick -pihveille ja viimeistele tuoreella hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile Crispy Chick piccata fenkolisalaatin kera.