Resepti

Falafel-couscoussalaatti

Falafel-couscoussalaatti on herkullinen ruokaisa salaatti. Siinä maistuvat Falafel Harissa -pyörykät sekä papusekoitus, joka tuo salaattiin väriä ja lisäproteiinia.

Valmistusaika: Alle 5 min.

Laktoositon Maidoton Vegaaninen
Falafel-couscoussalaatti

Ainekset

5dlkasvislientä
1pssApetit Papusekoitusta (300 g)
2dlcouscousia
0,5dlApetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä
2tlpaprikajauhetta
suolaa
1rskirsikkatomaatteja (250 g)
1kplpieni punasipuli
0,5kplkurkkua
1kplpersiljaruukku
1kpllimen mehu
1pssApetit Falafel Harissa pyöryköitä (240 g)
Kastike
1kplvalkosipulinkynsi
2dlturkkilaista jogurttia
2tlsavupaprikajauhetta
mustapippuria
0,5tlsuolaa

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin kastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita jogurtin joukkoon. Lisää savupaprikajauhe, mustapippuri ja suola. Anna maustua jääkaapissa salaatin valmistuksen ajan.

2. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon papusekoitus. Keitä papuja 4 minuuttia ja lisää joukkoon couscous. Hauduta kypsäksi kannen alla.

3. Lisää couscousin joukkoon öljy, paprikajauhe, suola, halkaistut kirsikkatomaatit, hienonnettu punasipuli, kuutioitu kurkku ja hienonnettu persilja. Purista salaatin joukkoon limen mehu.

4. Lämmitä falafelit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa salaatti falafelien ja paprika-jogurttikastikkeen kanssa. Vaihtoehtoisesti voit nostella falafelit salaatin joukkoon.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!