Resepti
Gochujang-nuudelit
Arvio: 4 / 5
Korealaisella gochujang-chilitahnalla maustetut nuudelit ovat koukuttavan herkullinen arkiruoka! Kasviksia saat ruokaan helposti Apetit Wok Satokausi -sekoituksen avulla. Resepti: Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas.
Valmistusaika: Alle 30 min.

Ainekset
200 | g | kanaa tai esim. tofua |
3 | kpl | kevätsipulinvartta |
4 | kpl | valkosipulinkynttä |
ripaus suolaa | ||
1 | rkl | inkiväärimurskaa |
0,5 | pss | Apetit Wok Satokausi kasvissekoitusta (à 450 g) |
400 | g | tuoreita nuudeleita (instant Udon-nuudeleita) TAI |
200 | g | kuivanuudeleita |
tuoretta korianteria | ||
Kastike | ||
---|---|---|
2 | rkl | gochujang-chilitahnaa |
2 | rkl | soijakastiketta |
2 | rkl | riisiviinietikkaa (tai miriniä) |
1,5 | rkl | ruokosokeria |
1 | rkl | paahdettuja seesaminsiemeniä |
1 | rkl | tai oman maun mukaan mietoja chilihiutaleita, esim. gochugaru |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa.
2. Suikaloi kana ja hienonna kevätsipuli ja valkosipuli.
3. Lisää pannulle 2 rkl rypsiöljyä ja paista kanaa tai tofua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla. Lisää kevätsipuli (jätä hieman koristelua varten), valkosipuli ja inkiväärimurska, kuullota hetken.
4. Lisää wokkivihannekset ja anna kypsyä 10 min välillä sekoittaen. Lisää loppupuolella puolet kastikkeesta sekaan.
5. Kypsennä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Kaada valutetut nuudelit ja loppu kastike wokin joukkoon. Sekoita.
7. Viimeistele lopulla kevätsipulilla ja korianterilla.