Resepti

Gochujang-nuudelit

Arvio: 4 / 5

Korealaisella gochujang-chilitahnalla maustetut nuudelit ovat koukuttavan herkullinen arkiruoka! Kasviksia saat ruokaan helposti Apetit Wok Satokausi -sekoituksen avulla. Resepti: Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Laktoositon Maidoton Vegaaninen
Gochujang-nuudelit

Ainekset

200gkanaa tai esim. tofua
3kplkevätsipulinvartta
4kplvalkosipulinkynttä
ripaus suolaa
1rklinkiväärimurskaa
0,5pssApetit Wok Satokausi kasvissekoitusta (à 450 g)
400gtuoreita nuudeleita (instant Udon-nuudeleita) TAI
200gkuivanuudeleita
tuoretta korianteria
Kastike
2rklgochujang-chilitahnaa
2rklsoijakastiketta
2rklriisiviinietikkaa (tai miriniä)
1,5rklruokosokeria
1rklpaahdettuja seesaminsiemeniä
1rkltai oman maun mukaan mietoja chilihiutaleita, esim. gochugaru

Valmistusohjeet

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa.

2. Suikaloi kana ja hienonna kevätsipuli ja valkosipuli.

3. Lisää pannulle 2 rkl rypsiöljyä ja paista kanaa tai tofua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla. Lisää kevätsipuli (jätä hieman koristelua varten), valkosipuli ja inkiväärimurska, kuullota hetken.

4. Lisää wokkivihannekset ja anna kypsyä 10 min välillä sekoittaen. Lisää loppupuolella puolet kastikkeesta sekaan.

5. Kypsennä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

6. Kaada valutetut nuudelit ja loppu kastike wokin joukkoon. Sekoita.

7. Viimeistele lopulla kevätsipulilla ja korianterilla.