Resepti

Feta-parsakaalipiirakka

Parsakaali ja feta ovat klassinen makupari. Pakasteparsakaalista ja valmiista piirakkataikinasta herkullinen piirakka valmistuu nopeasti.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 5-6 annosta

Laktoositon Vähälaktoosinen
Feta-parsakaalipiirakka

Ainekset

Pohja
1pktvalmis piirakkataikinaa, esim. ruis-kaura (n. 400 g)
Täyte
1pssApetit Parsakaalia (200 g)
1rskirsikkatomaatteja (250 g)
0,5ruukkua basilikaa
2kgkananmunia
2dl(ruoka)kermaa
1tlkuivattua rakuunaa, oreganoa tai basilikaa
0,5tlsuolaa
0,25tlmustapippuria
1pktfetaa (150 g)

Valmistusohjeet

1. Sulata piirakkapohja. Painele se voidellun vuoan (Ø 24 – 25 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Ota parsakaalit huoneenlämpöön. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Hienonna basilika.

3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää kerma sekä mausteet.

4. Murenna osa fetajuustosta vuoan pohjalle. Lisää parsakaalit, kirsikkatomaatit ja basilika.

5. Kaada päälle muna-kerma ja lisää loput fetasta.

6. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

8. Vinkki! Fetan sijaan voit käyttää saman verran haluamaasi juustoraastetta.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!