Resepti

Grillattu lohi ja kesäinen kukkakaalicouscous ja sitruunakastike

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Grillattu lohi ja kesäinen kukkakaalicouscous ja sitruunakastike

Ainekset

Grillattu lohi
600glohta
2rklApetit Neito rypsiöljyä, sitruunan maku
suolaa ja pippuria
Kesäinen kukkakaalicouscous
1kplkeskikokoinen kukkakaali
3rklApetit Neito rypsiöljyä, sitruunan maku
½ rasia babypinaattia
15kplmansikoita
100gfetajuustoa tai vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
Sitruuna-tillikastike
2dlranskankermaa
3rklApetit Neito rypsiöljyä, sitruunan maku
1kplvalkosipulikynsi
2rkltilliä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1. Leikkaa kukkakaalicouscousia varten kukkakaali isoiksi kukinnoiksi. Laita kukinnot tehosekoittimeen. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes kukkakaali on tasaista murua. Voit myös raastaa kukkakaali raastimella.

2. Lämmitä öljyä paistinpannulla ja paista kukkakaalicouscous 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kukkakaalicouscous tarjoilulautaselle ja mausta.

3. Puolita mansikat ja lisää salaattiin. Laita lopuksi pinaatti ja paahdetut pinjansiemenet ja murusta juustoa päälle.

4. Valmista kastike: Murskaa valkosipuli ja hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolla ja pippurilla.

5. Penslaa lohipalat öljyllä ja grillaa tai paista molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa grillattu lohi kukkakaalicouscousin ja sitruuna-tillikastikkeen kanssa.