Resepti

Grillattu lohi ja kesäinen kukkakaalicouscous ja sitruunakastike

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Grillattu lohi ja kesäinen kukkakaalicouscous ja sitruunakastike

Ainekset

Grillattu lohi
600glohta
2rklNeito-rypsiöljy sitruunan maku
suolaa ja pippuria
Kesäinen kukkakaalicouscous
1kplkeskikokoinen kukkakaali
3rklNeito-rypsiöljy sitruunan maku
½ rasia babypinaattia
15kplmansikoita
100gfetajuustoa tai vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
Sitruuna-tillikastike
2dlranskankermaa
3rklNeito-rypsiöljy sitruunan maku
1kplvalkosipulikynsi
2rkltilliä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1. Grillattu lohi:

2. Penslaa lohipalat Neito sitruuna rypsiöljyllä ja grillaa tai paistaa molemmin puolin.

3. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoa grillattu lohi kukkakaalicouscousin ja sitruuna-tillikastikkeen kanssa.

5. Kukkakaalicouscous:

6. Leikkaa kukkakaali isoiksi kukinnoiksi. Laita kukinnot tehosekoittimeen.

7. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes kukkakaali on tasaista murua. Voit myös raastaa kukkakaali raastimella.

8. Lämmitä Neito sitruuna rypsiöljyä paistinpannulla ja paista kukkakaalicouscous 3–4 minuuttia.

9. Mausta suolalla ja pippurilla.

10. Kaada kukkakaalicouscous tarjoilulautaselle ja mausta.

11. Puolita mansikat ja lisää salaattiin.

12. Laita lopuksi pinaatti ja paahdetut pinjansiemenet ja murusta juustoa päälle.

13. Kastike:

14. Murskaa valkosipuli ja hienonna tilli.

15. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolla ja pippurilla.