Resepti
Grillattu lohi ja kesäinen kukkakaalicouscous ja sitruunakastike
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
Grillattu lohi | ||
---|---|---|
600 | g | lohta |
2 | rkl | Apetit Neito rypsiöljyä, sitruunan maku |
suolaa ja pippuria | ||
Kesäinen kukkakaalicouscous | ||
1 | kpl | keskikokoinen kukkakaali |
3 | rkl | Apetit Neito rypsiöljyä, sitruunan maku |
½ rasia babypinaattia | ||
15 | kpl | mansikoita |
100 | g | fetajuustoa tai vuohenjuustoa |
suolaa ja pippuria | ||
Sitruuna-tillikastike | ||
2 | dl | ranskankermaa |
3 | rkl | Apetit Neito rypsiöljyä, sitruunan maku |
1 | kpl | valkosipulikynsi |
2 | rkl | tilliä |
suolaa ja pippuria |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa kukkakaalicouscousia varten kukkakaali isoiksi kukinnoiksi. Laita kukinnot tehosekoittimeen. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes kukkakaali on tasaista murua. Voit myös raastaa kukkakaali raastimella.
2. Lämmitä öljyä paistinpannulla ja paista kukkakaalicouscous 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kukkakaalicouscous tarjoilulautaselle ja mausta.
3. Puolita mansikat ja lisää salaattiin. Laita lopuksi pinaatti ja paahdetut pinjansiemenet ja murusta juustoa päälle.
4. Valmista kastike: Murskaa valkosipuli ja hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolla ja pippurilla.
5. Penslaa lohipalat öljyllä ja grillaa tai paista molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa grillattu lohi kukkakaalicouscousin ja sitruuna-tillikastikkeen kanssa.