Resepti
Helppo kalapata
Arvio: 3.6 / 5
Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutio (à 200g) |
4 | kpl | Valkosipulin kynttä |
3 | rkl | Apetit Rypsiöljy 500 ml |
3 | rkl | Tomaattipyreetä |
0,5 | tl | Chilihiutaleita |
500 | g | Tomaattimurskaa |
2 | dl | Vettä |
2 | rkl | Kalafondia |
600 | g | Lohifileetä |
2 | pss | Apetit Kruunusekoitusta (a 300 g) |
2 | dl | Ranskankermaa |
Suolaa | ||
Mustapippuria | ||
Tuoretta korianteria |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna sipulit, jos käytät tuoretta.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan.
4. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää sitten tomaattipyre ja chilihiutaleet, kuullota vielä hetki.
5. Lisää pannulle tomaattimurska, vesi ja kalafondi.
6. Anna muhia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
7. Irrota lohifileestä tarvittaessa nahka ja nypi pois ruodot. Leikkaa lohi isohkoiksi suupaloiksi.
8. Lisää lohipalat ja Kruunusekoitukset kasariin ja anna muhia vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes kala on kypsää ja vihannekset kunnolla kuumentuneita.
9. Sekoita lopuksi padan joukkoon ranskankerma.
10. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
11. Viimeistele kalapata tuoreella korianterilla.
12. Laita pöytään tarjolle chilihiutaleita, josta halukkaat voivat lisätä niitä annoksiinsa.
13. Tarjoile helppo kalapata Yrttisen Perunamuusin kanssa.