Resepti
Kulibjaka eli lohipiirakka
Arvio: 3.7 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
1 | pkt | isoja lehtitaikinalevyjä (600 g) |
Täyte | ||
---|---|---|
4 | kananmunaa | |
kirjolohta tai lohta fileenä tai itse fileoituna | ||
1 | pss | Apetit Vihannes-riisisekoitusta (300 g) |
4 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia | |
3 | tl | suolaa |
3 | tl | mustapippuria |
1 | tillinippu | |
3 | tl | sitruunapippuria |
Valmistusohjeet
1. Keitä täytteen kananmunat kypsiksi. Paloittele savulohi. Siirrä vihannesseoitus ja pinaatti kulhoon. Kuumenna mikroaaltouunissa, sekoita ja mausta.
2. Kauli sulanut lehtitaikinalevy levyksi (30 x 40 cm). Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä keskimmäisen kolmanneksen alueelle savukala ja päälle kasvissekoitus. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat päälle ja saksi viimeiseksi täytteille reilusti tilliä.
3. Sulje piirakka nostamalla taikinan käänteet piiraan päälle. Sipaise kylmällä vedellä taikinan pintoja, jotta ne pysyvät paistuessaan kiinni. Painele haarukalla pintaan reikiä. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.