Resepti

Mansikkakakku marengeilla

Valmistusaika: Yli 60 min.

Mansikkakakku marengeilla

Ainekset

Kakkupohja
5kplkananmunaa
2,5dlsokeria
1dlNeito-rypsiöljy sitruunan maku
3dlvehnäjauhoa
1tlleivinjauhetta
ripaus suolaa
Kostutus
2dlmaitoa, maustettu vaniljasokerilla
Täyte ja kuorrutus
5dlkuohukermaa
250grahkaa
1dlsokeria
2tlvaniljasokeria
1lmansikoita
0,5lmansikoita
12kplpieniä marenkeja

Valmistusohjeet

1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.

2. Lisää Apetit Neito sitruunanmakuinen rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

3. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija n 23 cm) ja paista 170 C asteessa (150 C kiertoilma) noin 35–40 minuuttia.

5. Kumoa leivinpaperille jäähtymään.

6. Valmista täyte vaahdottamalla kerma.

7. Lisää joukkoon rahka ja sokerit.

8. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita kermavaahdon kanssa.

9. Käytä puolet täytteeksi ja loput kuorrutukseen.

10. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

11. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

12. Kokoa kerrokset levittämällä pohjalle kerma-rahka-mansikkaseosta.

13. Levitä loppu kakun päälle.

14. Koristele mansikoilla, marengeilla ja syötävillä kukilla.