Resepti
Mansikkakakku marengeilla
Arvio: 3.3 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Ainekset
Kakkupohja | ||
---|---|---|
5 | kpl | kananmunaa |
2,5 | dl | sokeria |
1 | dl | Neito-rypsiöljy sitruunan maku |
3 | dl | vehnäjauhoa |
1 | tl | leivinjauhetta |
ripaus suolaa | ||
Kostutus | ||
2 | dl | maitoa, maustettu vaniljasokerilla |
Täyte ja kuorrutus | ||
5 | dl | kuohukermaa |
250 | g | rahkaa |
1 | dl | sokeria |
2 | tl | vaniljasokeria |
1 | l | mansikoita |
0,5 | l | mansikoita |
12 | kpl | pieniä marenkeja |
Valmistusohjeet
1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
2. Lisää Apetit Neito sitruunanmakuinen rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
3. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija n 23 cm) ja paista 170 C asteessa (150 C kiertoilma) noin 35–40 minuuttia.
5. Kumoa leivinpaperille jäähtymään.
6. Valmista täyte vaahdottamalla kerma.
7. Lisää joukkoon rahka ja sokerit.
8. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita kermavaahdon kanssa.
9. Käytä puolet täytteeksi ja loput kuorrutukseen.
10. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
11. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
12. Kokoa kerrokset levittämällä pohjalle kerma-rahka-mansikkaseosta.
13. Levitä loppu kakun päälle.
14. Koristele mansikoilla, marengeilla ja syötävillä kukilla.