Resepti
Piirakkasalaatti vuohenjuustolla ja parsalla
Maistuva ja ihastuttava kasvispiirakka salaatilla.
Valmistusaika: Yli 60 min.

Ainekset
1 | kpl | iso lehtitaikinalevy (600g) |
500 | g | vihreää parsaa tai broccolinia |
200 | g | vuohenjuustoa |
100 | g | ranskankermaa |
1 | kpl | kananmuna |
2 | rkl | seesaminsiemeniä |
Apetit Neito Salaattiöljyä | ||
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Salaatti | ||
---|---|---|
100 | g | rucolaa |
50 | g | herneenversoja |
100 | g | retiisejä |
200 | g | Apetit Kotimainen Herne, pakaste |
Päälle | ||
Apetit Neito Salaattiöljyä | ||
tummaa balsamicosiirappia | ||
hiutalesuolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kauli taikinaa ohuemmaksi ja laita leivinpaperille ja nosta pienelle uunipellille (noin 28 x 40) cm). Viillä veitsellä taikinalevyn reunaan noin 2 cm leveä kehys ja pistele kehyksen sisälle jäävä alue haarukalla.
3. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
4. Viipaloi vuohenjuusto. Lisää keskelle ranskankermaa ja vuohenjuustoviipaleet. Mausta mustapippurilla.
5. Leikkaa parsan puumainen tyvi pois ja sen jälkeen leikkaa parsat puoliksi (helpottaa piirakan leikkaamista). Lisää parsoihin oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla ja paista hetken pannulla ja annan jäähtyä hetken.
6. Lado parsat tasaisesti juuston päälle ja paista uunissa 220 asteessa noin 20min.
7. Salaatti:
8. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.
9. Lisää kypsän ja hetken jäähtyneen piirakan päälle tuoretta salaattia ja herneet. Mausta Neito sitruunanmakuisella öljyllä tai Neito salaattiöljyllä. Viimeistele balsamicokastikkeella oman maun mukaan.