Resepti

Piirakkasalaatti vuohenjuustolla ja parsalla

Maistuva ja ihastuttava kasvispiirakka salaatilla.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Piirakkasalaatti vuohenjuustolla ja parsalla

Ainekset

1kpliso lehtitaikinalevy (600g)
500gvihreää parsaa tai broccolinia
200gvuohenjuustoa
100granskankermaa
1kplkananmuna
2rklseesaminsiemeniä
Apetit Neito Salaattiöljyä
suolaa
mustapippuria
Salaatti
100grucolaa
50gherneenversoja
100gretiisejä
200gApetit Kotimainen Herne, pakaste
Päälle
Apetit Neito Salaattiöljyä
tummaa balsamicosiirappia
hiutalesuolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kauli taikinaa ohuemmaksi ja laita leivinpaperille ja nosta pienelle uunipellille (noin 28 x 40) cm). Viillä veitsellä taikinalevyn reunaan noin 2 cm leveä kehys ja pistele kehyksen sisälle jäävä alue haarukalla.

3. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Viipaloi vuohenjuusto. Lisää keskelle ranskankermaa ja vuohenjuustoviipaleet. Mausta mustapippurilla.

5. Leikkaa parsan puumainen tyvi pois ja sen jälkeen leikkaa parsat puoliksi (helpottaa piirakan leikkaamista). Lisää parsoihin oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla ja paista hetken pannulla ja annan jäähtyä hetken.

6. Lado parsat tasaisesti juuston päälle ja paista uunissa 220 asteessa noin 20min.

7. Salaatti:

8. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.

9. Lisää kypsän ja hetken jäähtyneen piirakan päälle tuoretta salaattia ja herneet. Mausta Neito sitruunanmakuisella öljyllä tai Neito salaattiöljyllä. Viimeistele balsamicokastikkeella oman maun mukaan.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!