Resepti
Helppo perunapizza pinaattipestolla
Arvio: 2.9 / 5
Pizza on aina hyvä idea ja maistuu koko perheelle! Valmistimme alkukevään herkullisimman pizzan perunoista, pinaattipestosta ja mozzarellasta. Valmistimme perunapizzan ns. valkoisena pizzana, eli pohjalle tulikin tomaattikastikkeen sijasta ranskankermaa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 1-2
Ainekset
Pinaattipesto | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kotimainen pinaattia (à 150g) |
1 | dl | Auringonkukansiemeniä |
2 | kpl | Valkosipulinkynttä |
1 | dl | Raastettua pecorinoa tai parmesaania |
0,5 | kpl | Sitruunan mehu |
3 | rkl | Apetit Rypsiöljyä (à 500ml) |
Suolaa | ||
Pizzan kokoaminen | ||
1 | kpl | Apetit Kotimainen pizzapohja |
1 | dl | Ranskankermaa |
0,5 | dl | Pinaattipestoa |
2 | kpl | Pientä perunaa |
0,5 | rkl | Apetit Rypsiöljyä (à 500ml) |
Suolaa | ||
Rouhittua mustapippuria | ||
0,5 | kpl | Palloa mozzarellaa |
Basilikan lehtiä |
Valmistusohjeet
1. Ota pinaatti sulamaan hyvissä ajoin.
2. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta ne hieman paahtuvat. Anna jäähtyä.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta juusto.
4. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Mausta maun mukaan suolalla.
5. Laita Apetit Kotimainen pizzapohja leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä ranskankerma pizzapohjalle ja lisää pinaattipesto pieninä nokareina.
6. Pese perunat hyvin ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.
7. Levitä perunat pizzalle ja lorauta päälle öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Paista pizzaa 250 asteessa 10 minuuttia.
9. Revi mozzarella kuuman pizzan päälle ja viimeistele tuoreen basilikan lehdillä.