Resepti

Helppo perunapizza pinaattipestolla

Arvio: 2.9 / 5

Pizza on aina hyvä idea ja maistuu koko perheelle! Valmistimme alkukevään herkullisimman pizzan perunoista, pinaattipestosta ja mozzarellasta. Valmistimme perunapizzan ns. valkoisena pizzana, eli pohjalle tulikin tomaattikastikkeen sijasta ranskankermaa.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 1-2

Laktoositon
Helppo perunapizza pinaattipestolla

Ainekset

Pinaattipesto
1pssApetit Kotimainen pinaattia (à 150g)
1dlAuringonkukansiemeniä
2kplValkosipulinkynttä
1dlRaastettua pecorinoa tai parmesaania
0,5kplSitruunan mehu
3rklApetit Rypsiöljyä (à 500ml)
Suolaa
Pizzan kokoaminen
1kplApetit Kotimainen pizzapohja
1dlRanskankermaa
0,5dlPinaattipestoa
2kplPientä perunaa
0,5rklApetit Rypsiöljyä (à 500ml)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
0,5kplPalloa mozzarellaa
Basilikan lehtiä

Valmistusohjeet

1. Ota pinaatti sulamaan hyvissä ajoin.

2. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta ne hieman paahtuvat. Anna jäähtyä.

3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta juusto.

4. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Mausta maun mukaan suolalla.

5. Laita Apetit Kotimainen pizzapohja leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä ranskankerma pizzapohjalle ja lisää pinaattipesto pieninä nokareina.

6. Pese perunat hyvin ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.

7. Levitä perunat pizzalle ja lorauta päälle öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

8. Paista pizzaa 250 asteessa 10 minuuttia.

9. Revi mozzarella kuuman pizzan päälle ja viimeistele tuoreen basilikan lehdillä.