Resepti
Pinaattinen kierreleipä
Arvio: 4.5 / 5
Kaunis leipä saa värin pinaatista.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 12 annosta
Ainekset
3 | dl | maitoa |
25 | g | hiivaa tai 7 g kuivahiivaa |
1 | kananmuna | |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | sokeria |
8 | dl | puolikarkeita vehnäjauhoja tai puolet hiivaleipäjauhoja |
3 | rkl | Neito rypsiöljyä™ |
Pinaatti-valkosipulivoi | ||
---|---|---|
6 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia | |
150 | g | voita huoneenlämpöisenä |
6 | valkosipulin kynttä | |
Päälle | ||
parmesanjuustoa jauheena |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Lisää maitoliuokseen kananmuna, suola ja sokeri. Lisää seokseen jauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen, kunnes taikina on notkeaa. Sekoita joukkoon kasviöljy ja pane taikinakulhon päälle tuorekelmu. Jätä taikina kohoamaan puoleksi tunniksi.
3. Valmista pinaatti-valkosipulivoi. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja anna sen temperoitua huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon voi. Kuori ja silppua joukkoon valkosipulinkynnet.
5. Vaivaa taikinaa hiukan. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Levitä pinaatti-valkosipulivoita puolelle levystä ja käännä paljas puoli sen päälle. Kaulitse uudelleen levyksi ja toista levitä jälleen puolelle levystä pinaatt-valkosipulivoita. Jatka näin vielä kahdesti. Kääri taikinalevystä kaksi pitkaa rullaa ja halkaise ne pituussuunnassa. Puno neljällä taikinapalalla leipä ja nosta se leivinpaperin päälle uunipellille.
7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Tarjoa heti tai lämmitettynä. Leipä näyttää entistäkin kauniimmalta, kun ripottelet sille parmesanjuustoa.