Resepti

Pinaattipesto

Arvio: 3.5 / 5

Pinaattipestoa kannattaa valmistaa kerralla koko pussista pinaattia, sillä se sopii hyvin leivän levitteeksi, pastan kaveriksi ja salaatin kanssa tarjottavaksi.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon
Pinaattipesto

Ainekset

1pssApetit Kotimainen pinaattia (à 150g)
1dlAuringonkukansiemeniä
2kplValkosipulinkynttä
1dlRaastettua pecorinoa tai parmesaania
0,5kplSitruunan mehu
3rklApetit Rypsiöljyä (à 500ml)
Suolaa

Valmistusohjeet

1. Ota pinaatti sulamaan hyvissä ajoin.

2. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta ne hieman paahtuvat. Anna jäähtyä.

3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta juusto.

4. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Mausta maun mukaan suolalla.