Resepti
Pinaattipesto
Arvio: 3.6 / 5
Pinaattipestoa kannattaa valmistaa kerralla koko pussista pinaattia, sillä se sopii hyvin leivän levitteeksi, pastan kaveriksi ja salaatin kanssa tarjottavaksi.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen pinaattia (à 150g) |
1 | dl | Auringonkukansiemeniä |
2 | kpl | Valkosipulinkynttä |
1 | dl | Raastettua pecorinoa tai parmesaania |
0,5 | kpl | Sitruunan mehu |
3 | rkl | Apetit Rypsiöljyä (à 500ml) |
Suolaa |
Valmistusohjeet
1. Ota pinaatti sulamaan hyvissä ajoin.
2. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta ne hieman paahtuvat. Anna jäähtyä.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta juusto.
4. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Mausta maun mukaan suolalla.