Resepti
Pinaattisämpylät air fryerilla
Herkulliset pinaattisämpylät valmistuvat helposti airfryerilla. Tuplaa resepti, mikäli haluat toisenkin korillisen sämpylöitä, sillä nämä herkulliset sämpylät katoavat nopeasti!
Valmistusaika: Alle 5 min.
Annosmäärä: 9 kpl

Ainekset
2,5 | dl | vettä |
0,5 | pss | kuivahiivaa |
0,5 | tl | suolaa |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia (á 150 g) |
0,5 | dl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
6,5 | dl | vehnäjauhoja |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola sekä sulatettu pinaatti. Lisää vehnäjauhoja muutamassa erässä koko ajan vaivaten. Lisää rypsiöljy ja loput vehnäjauhoista, kunnes leipätaikina irtoaa kulhon reunoista.
3. Kohota leipätaikinaa n. 20 minuuttia.
4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja pyörittele 9 sämpyläksi.
5. Aseta sämpylät leivinpaperin päälle airfryerin koriin ja kohota vielä 15 min.
6. Paista sämpylöitä airfryerissa 180 asteessa n. 18 minuuttia.
7. Reseptissä on käytetty XXL-kokoista airfryeria. Pienemmällä laitteella sämpylät on paistettava kahdessa erässä.