Resepti

Pitkulainen raparperipiirakka

Valmistusaika:

Annosmäärä: 6 annosta

Pitkulainen raparperipiirakka

Ainekset

Taikina
2dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
0,5dltäysjyvävehnäjauhoja
2rklmaustamatonta jogurttia, piimää tai vettä
1rkltomusokeria
0,75dlNeito-rypsiöljyä
Päälle
2kplraparperinvartta
1rkltummaa sokeria
2rklvettä
1,75dlkuohukermaa
1/2 vaniljatangon sisus
2kplkananmunaa
1dlsokeria
Tarjoiluun
mascarpone-tuorejuustoa
sokeria
Pohjan paistamiseen
reilu pala leivinpaperia
painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä

Valmistusohjeet

1. Sekoita nopeasti kaikki taikinan ainekset keskenään.

2. Vuoraa pitkänomaisen (11 x 35 cm) piirasvuoan pohja ja reunat taikinalla.

3. Repäise päälle reilu pala leivinpaperia ja kaada sen päälle riisiä. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 190-asteisessa uunissa.

4. Ota pohja uunista ja nosta leivinpaperin avulla riisit pois.

5. Pese ja kuori raparperit ja pilko ne vuoan leveyden mittaisiksi pätkiksi kattilaan.

6. Ripottele joukkoon sokeri ja vesi.

7. Keittele hiljalleen kannen alla muutama minuutti, eli kunnes raparperit ovat hiukan pehmenneet. Jaa päälle pehmenneet raparperit vuokaan taikinapohjalle.

8. Sekoita kulhossa loput päällisen ainekset ja kaada seos vuokaan.

9. Paista kiertoilmauunissa 190 - asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes päällinen on hyytynyt.

10. Vinkki! Voit käyttää riisiä uudelleen vastaavasti pohjaa esipaistaessasi. Myös kuivatut herneet ajavat saman asian.