Resepti

Punajuurikranssi

Arvio: 4 / 5

Näyttävä ja ruokaisa kranssi punajuurigratiinista on helppo valmistaa.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 10 annosta

Laktoositon
Punajuurikranssi

Ainekset

1pktiso lehtitaikinalevy
1pssApetit Punajuurigratiinia
2rklperunajauhoa tai maissitärkkelylstä
1kplkananmuna
1dlsaksanpähkinää rouhittuna
1dlsinihomejuustoa muruina
Lisäksi:
puutikkuja

Valmistusohjeet

1. Kaada punajuurigratiini mikroaaltouunin kestävään kulhoon ja kypsennä täydellä teholla 10 minuuttia. Sekoita ja jatka kuumennusta 5 minuuttia.

2. Jäähdytä punajuuriseos. Sekoita joukkoon tärkkelysvalmiste.

3. Kauli taikinalevy jauhotetulla työtasolla laakeammaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta taikinalevy sen päälle. Ota esille tarjoiluvati ja hahmottele sen avulla sopivan kokoinen ympyrä, jolle lusikoit punajuurigratiinin. Jaa päälle pähkinä- ja sinihomejuusto.

4. Leikkaa keskusta kolmioiksi. Leikkaa ulkokehälle harvakseltaan kolmioita ja lyhennä niiden väliin jäävät taikinanosat puoleen pituuteen. Peitä punajuuritäyte nostamalla ensin lyhennetyt taikinaläpät ylös, seuraavaksi ulkokehän kolmiot ja viimeiseksi sisäkehän kolmiot. Tue taikinankulmat pitkillä puutikuilla ja voitele kranssi kananmunalla.

5. Kypsennä 225 °C uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

6. Poista kaikki puutikut kranssin jäähdyttyä.