Resepti
Punajuurikranssi
Arvio: 4 / 5
Näyttävä ja ruokaisa kranssi punajuurigratiinista on helppo valmistaa.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 10 annosta
Ainekset
1 | pkt | iso lehtitaikinalevy |
1 | pss | Apetit Punajuurigratiinia |
2 | rkl | perunajauhoa tai maissitärkkelylstä |
1 | kpl | kananmuna |
1 | dl | saksanpähkinää rouhittuna |
1 | dl | sinihomejuustoa muruina |
Lisäksi: | ||
---|---|---|
puutikkuja |
Valmistusohjeet
1. Kaada punajuurigratiini mikroaaltouunin kestävään kulhoon ja kypsennä täydellä teholla 10 minuuttia. Sekoita ja jatka kuumennusta 5 minuuttia.
2. Jäähdytä punajuuriseos. Sekoita joukkoon tärkkelysvalmiste.
3. Kauli taikinalevy jauhotetulla työtasolla laakeammaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta taikinalevy sen päälle. Ota esille tarjoiluvati ja hahmottele sen avulla sopivan kokoinen ympyrä, jolle lusikoit punajuurigratiinin. Jaa päälle pähkinä- ja sinihomejuusto.
4. Leikkaa keskusta kolmioiksi. Leikkaa ulkokehälle harvakseltaan kolmioita ja lyhennä niiden väliin jäävät taikinanosat puoleen pituuteen. Peitä punajuuritäyte nostamalla ensin lyhennetyt taikinaläpät ylös, seuraavaksi ulkokehän kolmiot ja viimeiseksi sisäkehän kolmiot. Tue taikinankulmat pitkillä puutikuilla ja voitele kranssi kananmunalla.
5. Kypsennä 225 °C uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
6. Poista kaikki puutikut kranssin jäähdyttyä.