Resepti

Punajuurikranssi

Näyttävä ja ruokaisa kranssi punajuurigratiinista on helppo valmistaa.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 10 annosta

Vähälaktoosinen
Punajuurikranssi

Ainekset

1pktiso lehtitaikinalevy
1pssApetit Punajuurigratiini
2rklperunajauhoa tai maissitärkkelylstä
1kananmuna haarukalla sekoitettuna
1dlsaksanpähkinää rouhittuna
1dlsinihomejuustoa muruina
Lisäksi:
puutikkuja

Valmistusohjeet

1. Siirrä punajuurigratiini mikroaaltouunin kestävään kulhoon ja kypsennä täydellä teholla 10 minuuttia. Sekoita ja jatka kuumennusta 5 minuuttia.

2. Jäähdytä punajuuriseos. Sekoita joukkoon tärkkelysvalmiste.

3. Kauli taikinalevy jauhotetulla työtasolla laakeammaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta taikinalevy sen päälle. Ota esille tarjoiluvati ja hahmottele sen avulla sopivan kokoinen ympyrä, jolle lusikoit punajuurigratiinin. Jaa päälle pähkinä- ja sinihomejuusto.

4. Leikkaa keskusta kolmioiksi. Leikkaa ulkokehälle harvakseltaan kolmioita ja lyhennä niiden väliin jäävät taikinanosat puoleen pituuteen. Peitä punajuuritäyte nostamalla ensin lyhennetyt taikinaläpät ylös, seuraavaksi ulkokehän kolmiot ja viimeiseksi sisäkehän kolmiot. Tue taikinankulmat pitkillä puutikuilla ja sipaise kranssin pinta kananmunalla.

5. Kypsennä 225-asteessa kiertoilma-alalämpö -toiminnolla uunin alaosassa noin 15 minuuttia tai tasalämmöllä 225-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

6. Poista kaikki puutikut kranssin jäähdyttyä. Tarjoa salaatin tai lämpimän kasviswokin kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!