Resepti

Purjo-pinaattipiirakka

Arvio: 3.8 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 8 palaa

Laktoositon
Purjo-pinaattipiirakka

Ainekset

Pohja:
4dltäysjyvävehnäjauhoja
50gEmmental-raastetta
150gvoita
0,5dlkylmää vettä
Täyte:
3kplpurjoa (450 g)
2rklApetit Rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
1pssApetit Kotimainen pinaattia (150 g)
2dlruokakermaa
3kplkananmunaa
0,5tlmuskottipähkinää
1rkldijon-sinappia
Pinnalle:
100gEmmental-raastetta

Valmistusohjeet

1. Pohja: Sekoita täysjyvävehnäjauhot ja Emmental-raaste keskenään. Kuutioi voi ja nypi voi ja jauho-juustoseos murumaiseksi. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, jotta saat aikaan kiinteän taikinapallon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 200 asteessa kymmenen minuuttia.

2. Täyte: Huuhtele purjot ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota purjorenkaita miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hieman jäähtyä.

3. Anna pinaattien sulaa kohmeisiksi ja laita ne sitten tehosekoittimeen yhdessä kerman ja munien kanssa. Surauta sileäksi. Mausta seos muskottipähkinällä ja suolalla.

4. Sivele piirakan pohja sinapilla ja levitä purjot päälle. Kaada pinaatti-kermaseos piirakan pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa vielä 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja juusto kauniisti ruskistunut. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.