Resepti
Savupaprika BBQ -kastike ja Herne-minttudippi Kasvisjauhiksille
Arvio: 3.5 / 5
Mahtavan näköinen ja makuinen kastike kasvispihveille. Tee iso annos kesäjuhliin ja grillaa maukasta vegeruokaa!
Valmistusaika:
Annosmäärä: 10 annosta
Ainekset
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutio |
2 | kpl | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
1 | rkl | tomaattipyrettä |
4 | rkl | fariinisokeria |
1 | rkl | savupaprikajauhetta |
2 | rkl | omenaviinietikkaa |
2 | dl | ketsuppia |
0,5 | tl | tabascoa |
2 | dl | paseerattua tomaattia |
3 | tl | merisuolaa |
4 | tl | mustapippuria |
2 | g | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä sulatettuna |
0,5 | sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna | |
1 | rkl | vaaleaa balsamicoa |
2 | dl | kasvirasvapohjaista (maidotonta) ranskankermaa, esim. Oatly |
4 | mintunoksaa | |
4 | korianterin oksaa | |
1 | dl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | rkl | vaaleaa siirappia |
3 | tl | merisuolaa |
3 | tl | mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Savupaprika BBQ -kastike: Lorauta pannulle tilkka kasviöljyä. Kuullota sipuli ja valkosipuli siinä pehmeäksi. Lisää tomaattipyre ja hauduta viitisen minuuttia seosta sekoitellen.
2. Lisää fariinisokeri ja jatka kuumennusta, kunnes sokeri karamellisoituu.
3. Lisää savupaprikajauhe ja sekoita. Lisää omenaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja keittele viitisen minuuttia.
5. Herne-minttudippi: Laita kaikki ainekset tehosekoittajaan ja jauha tasaiseksi dippikastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai suolaisuutta.
7. Tarjoa kastikkeet grillattujen kasvispihvien ja wokattujen Tuoresten kanssa.