Resepti

Timjamikalkkuna ja sitruunaiset maalaiskasvikset

Arvio: 3.7 / 5

Kalkkuna valmistuu vaivatta uunissa kasvispedillä.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Maidoton Gluteeniton
Timjamikalkkuna ja sitruunaiset maalaiskasvikset

Ainekset

1rklNeito Rypsiöljyä™
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
3rklhienonnettua tuoretta timjamia
2valkosipulinkynttä murskattuna
1kgkalkkunan rintafileetä
2gApetit Maalaiskasviksia
1tlchilijauhetta
1sitruunan mehu ja raastettu kuori
2rklhunajaa
1tuoretta rosmariinia

Valmistusohjeet

1. Sekoita keskenään 2 rkl rypsiöljyä, 1-2 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria, timjami ja valkosipuli. Hiero seos kalkkunafileen pintaan, kääräise liha tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin marinoitumaan noin kolmeksi tunniksi.

2. Nosta liha jääkaapista noin tunti ennen paistamista. Kuumenna paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja ruskista fileen pintoihin kaunis, kullanruskea väri. Mausta filee kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Sekoita maalaiskasvisten joukkoon 1 rkl kasviöljyä, 1 tl suolaa, chili, sitruunan mehu ja kuori, hunaja ja hienonnetut rosmariininlehdet.

4. Kaada kasvikset uunivuokaan ja nosta päälle ruskistettu kalkkunan rintafilee. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarkista lihan kypsyys ja tarjoile.