Resepti
Uunimakkara bataatti-juuresgratiinilla
Arvio: 3.5 / 5
Laitatko lenkin yksin uuniin? Älä laita, gratiini paistuu siinä keskellä ja luvassa on reilumpi annos herkkuruokaa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Bataatti-juuresgratiinia |
1 | pkt | Sininen Lenkki® Perinteinen |
1 | pala juustoa | |
Päälle | ||
---|---|---|
1 | rkl | lehtipersiljaa |
2 | kpl | tomaattia kuutioituna |
mustapippuria | ||
Tarjoiluun | ||
2 | tomaattia | |
1 | rkl | lehtipersiljaa |
4 | rkl | sinappia |
4 | rkl | ketsuppia |
Valmistusohjeet
1. Kaada gratiini kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (750 W) 10 minuutin ajan. Kuori lenkki ja leikkaa siihen syvät viillot. Ujuta viiltoihin pala juustoa. Nosta lenkinpuolikkaat laakean uunivuoan päihin. Kaada kuuma gratiini vuokaan ja kuumenna 225 °C:ssa uunissa 20 minuuttia. Viimeistele herkku lehtipersilja-tomaattisilpulla ja mustapippurilla.