Resepti
Vegaaniset voisilmäpullat
Arvio: 4.5 / 5
Ihana klassikkopulla vegaanisena. Kokeile ja tykästy!
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 30 pullaa
Ainekset
Pullataikina | ||
---|---|---|
5 | dl | kädenlämpöistä vettä |
50 | g | tuorehiivaa |
2 | dl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | kardemummaa |
2 | dl | Neito rypsiöljy voin maku |
14 | dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
Voinmakuinen pullasilmä, pakastettava yön yli | ||
1 | dl | kylmää vettä |
2 | dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
2,5 | dl | sokeria |
1,5 | dl | Neito rypsiöljy voin maku |
Voinmakuinen pullasilmä, ei vaadi pakastusta yön yli | ||
150 | g | maidotonta margariinia |
2 | dl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
1 | dl | Neito rypsiöljy voin maku |
1 | dl | vehnäjauhoja |
Valmistusohjeet
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen (37-38 °C) veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja 3 dl vehnäjauhoa. Sekoita vellimäiseksi.
2. Lisää taikinaan rypsiöljy. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa, eikä tartu käsiin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
4. Kaada kohonnut taikina leivontapöydälle. Jaa 30 palaseen, pyörittele pullan muotoon ja nosta pellille. Kohota pullat muhkeiksi. Paina kohonneeseen pullaan sormella kolo ja täytä ”Voinmakuinen pullasilmä” -massalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
6. Täyte: Voinmakuinen pullasilmä, pakastettava yön yli
7. Sekoita kylmä vesi ja vehnäjauho kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kelmulla vuorattuun laakeaan astiaa tai annosmuotteihin. Pakasta yön yli. Leikkaa jäisestä levystä 30 palaa pullan täytteeksi.
8. Täyte: Voinmakuinen pullasilmä, ei vaadi pakastusta yön yli
9. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vehnäjauho ja rypsiöljy. Anna massan jähmettyä hetki kylmässä. Jaa massa 30 osaan pullan täytteeksi.