Resepti

Vegaaniset voisilmäpullat

Arvio: 4.5 / 5

Ihana klassikkopulla vegaanisena. Kokeile ja tykästy!

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 30 pullaa

Vegaaninen
Vegaaniset voisilmäpullat

Ainekset

Pullataikina
5dlkädenlämpöistä vettä
50gtuorehiivaa
2dlsokeria
1tlsuolaa
1rklkardemummaa
2dlNeito rypsiöljy voin maku
14dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
Voinmakuinen pullasilmä, pakastettava yön yli
1dlkylmää vettä
2dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
1tlsuolaa
2,5dlsokeria
1,5dlNeito rypsiöljy voin maku
Voinmakuinen pullasilmä, ei vaadi pakastusta yön yli
150gmaidotonta margariinia
2dlsokeria
1tlsuolaa
1dlNeito rypsiöljy voin maku
1dlvehnäjauhoja

Valmistusohjeet

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen (37-38 °C) veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja 3 dl vehnäjauhoa. Sekoita vellimäiseksi.

2. Lisää taikinaan rypsiöljy. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa, eikä tartu käsiin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

4. Kaada kohonnut taikina leivontapöydälle. Jaa 30 palaseen, pyörittele pullan muotoon ja nosta pellille. Kohota pullat muhkeiksi. Paina kohonneeseen pullaan sormella kolo ja täytä ”Voinmakuinen pullasilmä” -massalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

6. Täyte: Voinmakuinen pullasilmä, pakastettava yön yli

7. Sekoita kylmä vesi ja vehnäjauho kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kelmulla vuorattuun laakeaan astiaa tai annosmuotteihin. Pakasta yön yli. Leikkaa jäisestä levystä 30 palaa pullan täytteeksi.

8. Täyte: Voinmakuinen pullasilmä, ei vaadi pakastusta yön yli

9. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vehnäjauho ja rypsiöljy. Anna massan jähmettyä hetki kylmässä. Jaa massa 30 osaan pullan täytteeksi.