Resepti
Vegaaniset voisilmäpullat
Arvio: 4.5 / 5
Ihana klassikkopulla vegaanisena. Kokeile ja tykästy!
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 30 pullaa

Ainekset
Pullataikina | ||
---|---|---|
5 | dl | kädenlämpöistä vettä |
50 | g | tuorehiivaa |
2 | dl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | kardemummaa |
2 | dl | Apetit Neito puristettu voinmakuinen rypsi-&rapsiöljyä |
14 | dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
Voinmakuinen pullasilmä, pakastettava yön yli | ||
1 | dl | kylmää vettä |
2 | dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
2,5 | dl | sokeria |
1,5 | dl | Apetit Neito Puristettu voinmakuinen rypsi-&rapsiöljyä |
Voinmakuinen pullasilmä, ei vaadi pakastusta yön yli | ||
150 | g | maidotonta margariinia |
2 | dl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
1 | dl | Apetit Neito Puristettu voinmakuinen rypsi-&rapsiöljyä |
1 | dl | vehnäjauhoja |
Valmistusohjeet
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen (37-38 °C) veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja 3 dl vehnäjauhoa. Sekoita vellimäiseksi.
2. Lisää taikinaan rypsi-&rapsiöljy. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa, eikä tartu käsiin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
4. Kaada kohonnut taikina leivontapöydälle. Jaa 30 palaseen, pyörittele pullan muotoon ja nosta pellille. Kohota pullat muhkeiksi. Paina kohonneeseen pullaan sormella kolo ja täytä ”Voinmakuinen pullasilmä” -massalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
6. Täyte: Voinmakuinen pullasilmä, pakastettava yön yli
7. Sekoita kylmä vesi ja vehnäjauho kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kelmulla vuorattuun laakeaan astiaa tai annosmuotteihin. Pakasta yön yli. Leikkaa jäisestä levystä 30 palaa pullan täytteeksi.
8. Täyte: Voinmakuinen pullasilmä, ei vaadi pakastusta yön yli
9. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vehnäjauho ja rypsi-&rapsiöljy. Anna massan jähmettyä hetki kylmässä. Jaa massa 30 osaan pullan täytteeksi.