Resepti
Vuohenjuusto-herneleivät
Arvio: 3 / 5
Herneet voit syödä myös leivänpäällisinä.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
3 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
0,5 | pss | (à 200 g) Apetit Kotimaisia Sipulikuutioita |
0,5 | dl | balsamico-viinietikkaa |
200 | g | pehmeää vuohenjuustoa |
Päälle: | ||
---|---|---|
4 | kinkkua | |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä |
1 | tl | timjamia |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun: | ||
4 | palaa tummaa hiivaleipää |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna tilkka rypsiöljy paistinpannulla ja ruskista sipulikuutiot siinä kevyesti. Lisää viinietikka ja keitä, kunnes neste on haihtunut. Anna seoksen jäähtyä.
2. Notkista vuohenjuusto kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon sipuliseos.
3. Kuumenna herneet mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon tilkka rypsiöljyä sekä timjamia ja mustapippuria maun mukaan. Anna jäähtyä.
4. Leikkaa hiivaleivästä ohuita viipaleita, sivele päälle juusto-sipulitahnaa ja lusikoi päälle maustetut herneet.
5. Vinkki! Voit myös paahtaa leipäviipaleet