Kesän suosikkireseptit

Kesän suosikkireseptit

Kesän herkut löytyvät Apetit Ammattilaisilta. Kukkakaaliwingsit, kasvisburgerit, täytetyt herkkuleivät, raikkaat ja ruokaisat salaatit sekä maistuvat jälkiruoat sopivat loistavasti kesän ruokatarjontaan!

Kukkakaaliwingsit

Apetit Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen snack vegaaneille. Apetit Kukkakaaliwingsit on helppo tuunata monipuoliseksi street food -syötäväksi erilaisilla dipeillä. Kokeile esimerkiksi kipakkaa wasabi-majoneesia, täyteläistä ranch-dippiä tai tulista gochujang-kastiketta.

Katso resepti

 

Kukkakaaliwingseillä täytetty bocadillo-leipä

Paistettu Apetit Paprikasuikalemix ja Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen täyte patongeille, joita kutsutaan täytettyinä Espanjassa bocadilloiksi. Leipä on helppo pitää vegaanisena, kun muistat käyttää vegaanista juustoa ja majoneesia.

Katso resepti

 

Burgerit

Mustapapu-frita burger

Kuubalainen frita burger onnistuu myös kasvissyöjän vaihtoehtona! Etikkainen frita-kastike, paistettu kananmuna ja ohuet friteeratut olkiperunat takaavat tuhdin burgerin.

Katso resepti

 

Kasviskvinoa-ruisburger

Raikasta tuoretomaattisalsaa ja jogurttia, maistuvaa Sriracha-kastiketta ja rapeaksi paistetut kasviskvinoa-pihvit. Maukasta ja täyttävää!

Katso resepti

 

Lohi-rapuburger

Mehevään burgeriin sopii myös kalapihvi! 

Katso resepti

 

Mexican vegeburger

Apetit Mexican Kasvispihvit ovat kuin tehty mausteisen burgerin väliin. 

Katso resepti

 

Täytetyt leivät

Haukipatonki

Hauki on pop!

Katso resepti

 

Feta-kasvispihvi pitaleipä

Kreikan suuntaan kumartavat Apetitin Feta-kasvispihvit ovat loistava täyte pitaleiville. Pitaleipien lisukkeiksi sopivat helppo tsatsiki sekä valmis Couscous-tabbouleh. Viimeistele pitaleivät oliiveilla, fetajuustolla ja lehtipersiljalla. Yksinkertaisen herkullista!

Katso resepti

 

Kasviskepukoilla täytetty Bao

Bao-höyrysämpylöitä löytyy jo valmiina varsinkin aasialaiseen ruokaan erikoistuneista kaupoista, mutta voit valmistaa ne myös itse. Rapeat Apetit Kasviskepukat, tuliset chilikurkut ja täyteläinen soija-seesamimajoneesi ovat täydellinen yhdistelmä höyrysämpylöiden sisälle.

Katso resepti

 

Salaatit ja keitot

Järvisalaatti (Panzanella)

Kotimaiset Järvikalapihvit sopivat mainiosti raikkaan salaatin sekaan. Järvikalapihvit ovat myös kestävä valinta, sillä ne valmistetaan kotimaisesta hoitokalastetusta järvikalasta. 

Katso resepti

 

Maalaissalaatti rapeasta kasvisjauhispihvistä

Rapeat Apetit Kasvisjauhis Chick -pihvit ovat maistuva ja täyttävä lisä kesäiseen salaattiin. 

Katso resepti

 

Tom Yum-keitto suomiwokista

Riisinuudeleista, Apetit Suomiwokista ja herkkusienilohkoista tehty tom yum -keitto on maistuva klassikko, joka toimii myös vegaanisena.

Katso resepti

 

Kesän jälkiruoat

Hedelmäkulho kookoksella ja jogurtilla

Apetit Hedelmäsalaattien lisukkeeksi toimii erinomaisesti kookoskermasta ja jogurtista vispattu kastike. Kookoskerma vaahtoutuu parhaiten, kun se on todella
kylmää. Valmis kastike tulee säilyttää jääkaapissa. Voit kokeilla kastiketta ja makeita pähkinöitä myös muiden Apetit Hedelmäsalaattien kanssa.

Katso resepti

 

Mustikka-hunajamelonismoothie

Raikas mustikkasmoothie on aina varma valinta. Lisää ripaus makeutta hunajalla ja hunajamelonin paloilla.

Katso resepti

 

Aasialainen herne-kookossmoothie

Kesäinen kestosuosikki herne taipuu moneen, myös värikkääseen ja maistuvaan smoothieen. 

Katso resepti

 

Porkkanasmoothie

Kasvismaailmasta eivät värikkäät smoothiet kesken lopu! Porkkana ja ruusunmarja tuovat paitsi väriä, myös makua raikastavaan smoothieen. 

Katso resepti

 

 


Liity Apetit Ammattilaiset Trends & News -uutiskirjeen tilaajaksi!

Uutiskirjeen avulla kuulet Apetit-uutuuksista ja saat herkullisia reseptivinkkejä.

Liittyvät artikkelit

Kotimainen Säkylän kasvispyörykkä - enemmän irti kotimaisista kasviksista...

Apetitin alkuvuoden uutuustuote, Kotimainen Säkylän kasvispyörykkä, on saanut alkunsa halusta hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti laadukkaat, kotimaiset kasvikset. Pyörykässä on saatu hyötykäyttöön nekin osat Apetitin Säkylän pakastetehtaalla käsiteltävistä kasviksista, jotka aiemmin päätyivät sivuvirtoihin. Apetitin sopimusviljelijät tuottavat vuosittain yli 30 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia Säkylän pakastetehtaalle. Pääosin Satakunnan alueella viljeltävistä kasviksista valmistetaan pakastekasvisten ohella muun muassa pihvejä ja pyöryköitä. Kasvisten käsittelyssä syntyy väistämättä sivuvirtoja, kuten esimerkiksi juuresten pilkonnassa syntyviä erikokoisia paloja tai herneistä irtoavia osia. Kotimainen Säkylän kasvispyörykässä nämä ainesosat on otettu hyötykäyttöön: kasvispyörykkä sisältää kotimaisen herneen ja porkkanan sivuvirtoja, ja myös pyörykälle herkullista makua antavaan liemeen on käytetty satokausituotannon sivuvirtoja. Säkylän kasvispyörykkä on osa Apetit Kotimainen -tuoteperhettä, eli kasvikset ovat aina 100-prosenttisesti kotimaisia ja tuotteen muut ainesosat Hyvää Suomesta -vaatimusten mukaisia. Tuote on gluteeniton, maidoton ja soijaton sekä sopii vegaaniseen ruokavalioon. Sillä on myös Sydänmerkki ja Hyvää Suomesta -merkki. Porkkanacurry Säkylän pyöryköillä ja pinaattiriisi 20:lle Annoskoko: 385 g Saanto: 7,700 kg 2,500 kg              Apetit Säkylän pyöryköitä Porkkanacurry: 0,050 l                 Apetit rypsiöljyä 0,200 kg              Apetit sipulikuutioita, pakaste 0,010 kg              valkosipulia 0,100 kg              punaista currytahnaa 1,000 l                 porkkanatäysmehua                      1,000 l                 kookosmaitoa 0,040 kg              maissitärkkelystä 0,004 kg              suolaa 0,050 l                 sitruunan mehua Pinaattiriisi: 1,000 kg              pitkäjyväistä riisiä 2,000 l                 kasvislientä 0,400 kg              Apetit kotimaista pinaattia paloina, pakaste 0,002 kg              suolaa Lisäksi: 0,020 kg              lehtipersiljaa 0,500 kg              creme fraichea Kaada Apetit Kasvispyörykät jäisinä tai kohmeisina voideltuihin GN 1/1-65 mm vuokiin. Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Laske lämpötila 160 asteeseen, kun viet pyörykät uuniin. Kiertoilmapaista 160 asteessa n. 20­—25 minuuttia. Kuullota sipulikuutioita öljyssä kattilassa ja lisää hienonnettu valkosipuli ja currytahna. Kuullota hetki ja lisää joukkoon porkkanamehu ja kookosmaito. Hauduta keskilämmöllä kattilassa n. 20 min, suurusta maissitärkkelyksellä. Mausta porkkanacyrry suolalla ja sitruunan mehulla. Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi, lisää joukkoon pinaatti ja mausta suolalla. Laita porkkanacyrry GN 1/1-vuokaan ja lisää kuumennetut Säkylän pyörykät. Lisää pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoile pinaattiriisin ja creme fraichen kera.

Apetit kasviöljyt - tuotteet ja käyttövinkit

”Monipuolinen, tuore ja mieto” on osuva kuvaus rypsi- ja rapsiöljystä. Se sisältää paljon välttämättömiä Omega-3-rasvahappoja. Kaikki Apetit-öljyt ovat korkealaatuisia ja Suomessa puristettuja. Apetitin rypsi- ja rapsiöljyt ammattikeittiöille Kaikki Apetitin rypsi- ja rapsiöljytuotteet valmistetaan Kirkkonummella Kantvikin kasviöljypuristamolla, tuotteiden alkuperä on Suomi tai EU.  Tutustu tarkemmin ammattikeittiöiden kasviöljytuotevalikoimaan   Syväpaistoöljyn käyttöohje - uppopaistamisen öljyvinkit Älä täytä paistokoria liikaa Peitä rasvakeitin kun se ei ole käytössä Poista uppopaistettavasta ruuasta ylimääräinen kosteus ja ylimääräiset murut ennen paistamista. Paista oikeassa lämpötilassa Sammuta tai laske rasvakeittimen lämpötila kun se ei ole käytössä Poista säännöllisesti öljyyn jääneet ruokamuruset Suodata öljy päivittäin ja täytä oikealle tasolle Käytä testiliuskoja tai TPM-mittaria (Total Polar Material) selvittääksesi onko öljy vaihdettava. Pese ja kuivaa huolellisesti (vesi on öljyn vihollinen) rasvakeitin ennen kun täytät sen uudella öljyllä. Lajittele käytetty öljy oikeaan jätteeseen. Katso myös: Eviran ohje akryyliamidipitoisuuksien vähentämiseksi ja vertailuarvojen noudattamiseksi Rypsi- vai rapsiöljy?   Miksi rypsi-rapsiöljyä? Runsaasti terveydelle edullisia pehmeitä rasvoja. Omega-3- ja omega-6-rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa (1:2). Tarvittavan päivittäisen määrän välttämättömiä rasvahappoja saa jo kahdesta ruokalusikallisesta rypsiöljyä. Runsaasti E- vitamiinia. Makuaineiden kantaja, eli tuo ruoan omat aromit esille. Monikäyttöinen, voi korvata lähes minkä tahansa ruoassa käytettävän rasvan. Rypsiöljy sopii salaattikastikkeisiin, paistamiseen, leipomiseen ja kylmiin tai lämpimiin kastikkeisiin. Sopii käytettäväksi kotitalouksissa, ammattikeittiöissä ja teollisissa tuotteissa. On hyvä muistaa yhden tekijän pitoisuuksia ravinnossa tarkasteltaessa, että ravinto on kokonaisuus!

Itämeripäivän menu silakasta ja kotimaisista kasviksista

Apetit juhlistaa Itämeripäivää Säkylän lounasruokalassaan Amica Myllynkivessä Itämeripäivään sopivalla lounaalla: Itämeren kalapihvit, pinaatti-jogurttikastike, kotimaisia wok-kasviksia ja perunaa. Itämeren yksi suurimmista ongelmista on rehevöityminen, jota lisäävät mm. mantereelta mereen huuhtoutuvat ravinteet. Itämeren silakka on kestävä ruokavalinta, jota syömällä poistaa myös vedestä ravinteita, kuten rehevöitymistä lisäävää fosforia. Karkeasti laskettuna, kilon silakkaa syömällä poistaa 4 grammaa fosforia, joka veteen jäädessään kasvattaisi noin 4 kiloa levää. Apetit Itämeren kalapihvi on lisäys Apetitin kotimaisesta lähikalasta valmistettuihin tuotteisiin. Vuonna 2021 lisäsimme kotimaisen kalan, pääasiassa silakan ja särjen, käyttöä noin 70 %. Apetitin tuotteisiin käyttämän kalansaaliin mukana Itämerestä ja Suomen sisävesistä poistui fosforia määrä, joka kasvattaisi jopa yli 900 000 kiloa levää! Koko resepti: Itämeren kalapihvit, pinaatti-jogurttikastike, kotimaisia wok-kasviksia, perunaa Saanto: 27,0 kg Annoskoko 0,270 kg Annosmäärä: 100 Kalapihvit: 5 kpl Vuoka GN 1/1-65 mm 12 kg Apetit Itämeren kalamurekepihvit, pakaste Lado kalapihvit limittäin jäisinä tai kohmeisina voideltuihin GN 1/1-65 mm vuokiin. Kuumenna uunissa 160°C, kosteus 30% noin 20-25 min. Pinaatti-jogurttikastike: 1,250 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina 3,700 kg Kaurajogurttia 0,020 kg Suola 0,080 kg Sokeria 0,002 kg Mustapippuria, rouhe Kuumenna pinaattipalat yhdistelmäuunissa 150° noin 10-12 min., kosteus 50 %. Jäähdytä. Sekoita jogurtti, jäähdytetty pinaatti ja mausteet keskenään. Anna maustua hetki kylmässä. Kasvislisuke: 1 kpl Vuoka GN 1/1-65 mm 3 kg Apetit Suomiwok-kasviksia / Apetit lehtikaali-kasviswok Punnitse GN 1/1-65mm-vuokaan kasvikset, öljy sekä mausteet. Kuumenna 150°C, kosteus 50% noin 8-10 min. Tarjoa perunoiden kanssa. Lisukkeeksi: 7,5 kg Perunaa