Resepti

Burgundinpata kasvisjauhispyöryköillä

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Maidoton Vegaaninen
Burgundinpata kasvisjauhispyöryköillä

Ainekset

0,5pss1 sipuli tai ½ pss Apetit Kotimainen sipulikuutioita (á 200 g)
4kplvalkosipulinkynttä
2kplporkkanaa (150 g)
1kplpalsternakka (150 g)
150gruskeita herkkusieniä
2rklöljyä
1tlkuivattua rosmariinia
0,5tlsuolaa
0,5tlmustapippuria
2rkltomaattipyrettä
2dlpunaviiniä
4dlkasvislientä
2rklvegaanista margariinia
2rklvehnäjauhoja
tuoretta timjamia
1pssApetit Kasvisjauhispyöryköitä (240 g)
Juuriselleri-perunamuusi
1kpljuuriselleri (n. 800 g)
500gperunoita
2rklmaidotonta margariinia
1dlkaurajuomaa
suolaa

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakat. Viipaloi herkkusienet.

2. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulit, porkkanat, palsternakat ja herkkusienet ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon rosmariini, suola, mustapippuri ja tomaattipyre.

3. Kaada punaviini pataan ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi ja hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä noin puolen tunnin ajan.

4. Sekoita margariini ja vehnäjauhot keskenään ja lisää seos pataan. Anna suurustua.

5. Tarkista padan maku. Silppua valmiin padan joukkoon tuoretta timjamia.

6. Paista Kasvisjauhispyörykät paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile burgundinpadan kanssa.

7. Kuori ja paloittele juuriselleri ja perunat. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi.

8. Valuta vesi pois kattilasta. Lisää margariini ja muussaa juurekset muusinuijalla tai käsivatkaimella. Lisää sen verran kaurajuomaa, että saat sopivan rakenteen. Mausta juuriselleri-perunamuusi suolalla.